Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Водоекотехпром незаконно відключає воду
drua
повідомлення 6.7.2009, 11:36
Порядковий номер повідомлення #1

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 4
З нами з: 2.7.2009
Мешканець №: 835
Подякували: 0 раз



В Івано-Франківську Водоектехпром регулярно здійснює теракти.

Водоекотехпром, не звiривши розрахунки з мешканцями багатоквартирних будинкiв 8, 8а, 10, 1а, по вул.Пiвнiчний Бульвар iм.Пушкiна маe намiр припинити холодне водопостачання в усiх, без виняткiв, незважаючи на те, що бiльшiсть людей не мають заборгованостi.

Згідно норм ст. 258 Кримінального кодексу України, терористичними актами є не лише вчинення вибуху, підпалу чи вбивства, але й інші діяння, якими створюється небезпека для життя чи здоров'я людини або заподіюється значна майнова шкода чи настання інших тяжких наслідків, які полягають у таких змінах в навколишньому світі, коли виникає реальна загроза, високий ступінь ймовірності заподіяння дійсної шкоди життю чи здоров'ю особи, власності, нормальному функціонуванню транспорту, зв'язку, забезпеченню споживачів водою, енергією, продуктами харчування тощо, а також погрози вчиненням зазначених дій.

Згідно ст. 16 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", ці послуги надаються безперебійно, за вийнятком часу перерв на проведення ремонтних і профілактичних робіт і ліквідацію наслідків дії непереборної сили. Також, згідно п. 3 "Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення", затверджених постановою Кабінету Мініcтрів України № 630 від 21.07.2005 р., послуги надаються споживачам безперебійно. У додатку до цих Правил чітко вказано, що максимально допустимий час відсутності питної води становить 6 годин, а водовідведення - 12 годин. Причому, ані в цьому Законі, ані в цих Правилах право виробника/виконавця на відключення житлово-комунальних послуг (електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення) не передбачено. А максимальною санкцією, яка може застосовуватися до споживачів за несвоєчасну оплату послуг, згідно цих Закону та Правил, є нарахування пені (лише при наявності укладеного з ними письмового договору).

Певні норми Конституції, соціального законодавства (зокрема, Закони України "Про прожитковий мінімум", "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії") та санітарно-епідемічного законодавства (Закони України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про захист населення від інфекційних хвороб" тощо) теж унеможливлюють правомірність таких відключень.

Крім того, у ст. ст. 1, 7, 16-1, 22, 23 Закону України "Про питну воду та питне водопостачання" говориться про екологічну броню питного водопостачання - мінімальний рівень використання питної води споживачами (крім населення), необхідний для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.

Отже, згідно чинного законодавства України, дії по відключенню водопостачання й водовідведення населенню та погрози їх вчиненням, по суті, є терористичними актами, якими порушуються конституційні права громадян (насамперед, на життя і здоров'я), а також створюється серйозна загроза національній безпеці України.
 
shooroop
повідомлення 7.7.2009, 17:44
Порядковий номер повідомлення #2

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 121
З нами з: 4.3.2009
З: Stanislawiw
Мешканець №: 668
Подякували: 8 раз



Я вважаю що водопостачання (та інші комунальні послуги) мають надаватись в умовах жорсткої конкуренції. Тоді і ціни так скакати не будуть, і якість покращиться. А даній організації плювати на своїх клієнтів (хоча вони так не називають їх - для них клієнти - це платники).............
 
Агонь
повідомлення 7.7.2009, 22:07
Порядковий номер повідомлення #3

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Дядя Шуруп! Як ти уявляєш це - в межах конкуренції давати? От Для прикладу, ти живеш в 14 будинку, 88 квартирі, - тобі не сподобались послуги Водоекотехпрома, всьо відключився від них нах, взяв замовив собі якусь водяну кантору, типу Водоекоприват, наприклад... І шо: приїзжає до тебе равшан з джашмутом, тянуть трубу? не сміши!
Чи взяти для прикладу електрику - до твого 14го будинку підведений СИЛОВИЙ кабель, і ніхто тобі інший кабель затягувати не буде. Ну чи газ візьмем для прикладу? А вдруг якась утєчька, чи ще щось. От з телефоном - тут можеш поспереачатись, сказати типу - а як же телефони, - є в нас державні (укртелеком) і приватні - Позітрон-Голдентелеком, Оптіма там, чи ще щось; просто лінію в квартиру затянути набагато простіше чим газову трубу чи трубу для виводу говна і кала каналізації, ага. Так само і інтернет завести до твого помешкання набагато простіше, ніж провести газову трубу.

Нах не треба конкуренцію. Треба нормального мера, який би міг розрулювати комунальні питання, а не ходити по пятачку з толпою охорони.
Доречі, мож комусь пригодиться - сайт водоекотехпрому
http://vodokanal.if.ua/
 
drua
повідомлення 9.7.2009, 1:18
Порядковий номер повідомлення #4

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 4
З нами з: 2.7.2009
Мешканець №: 835
Подякували: 0 раз



ЖБК-2, що в Івано-Франківську, налічує 4 багатоквартирні
будинки на Північному Бульварі ім.Пушкіна.

17 червня івано-франківський «Водоекотехпром», усупереч конституційним правам громадян,
почав відключення від водопостачання боржників. Загалом під це підпало 11 будинків
переважно житлово-будівельних кооперативів, і, як водиться, не всі заслужено.
Найбільш резонансним, на оперативній нараді у міськвиконкомі 30.06.2009р.,
було відключення будинків ЖБК №2, що нібито заборгував 72 тис. гривень.
Точніше, одного з них.
Справа в тому, що з чотирьох будинків ЖБК №2, що по вул. Північний бульвар, 1а, 8, 8а і 10,
два останні розраховуються з «Водоекотехпромом» напряму, будинок під номером «1а»
технічно проблемно відключити, і тому був відключений лише будинок за адресою Північний бульвар, 8.
Це стало наслідком вибіркового й необ’єктивного підходу до членів кооперативу,
а також порушено рівність прав громадян.
Сорок квартир стали заручниками надуманого боргу в 72 тисячі. Причому мешканці і телефонують, і надсилають телеграми,
що більшість з них боргу не має, і таке відключення – порушення їх прав.
09.07.2009 р. ревізійною комісією ЖБК-2 спільно з бухгалтером
Водоекотехпрому та головою ЖБК було проведено перевірку розрахунків за
воду, і було виявлено, що мешканці дійсно праві в своїх претензіях
до суми боргу. Акт звірки, підписаний головою ЖБК з Водоекотехпромом
містить суму, що перевищує реальний борг в десять разів.
Звідки походить така махінація з добросовісними мешканцями, з'ясовує
прокуратура.
 
shooroop
повідомлення 10.7.2009, 20:15
Порядковий номер повідомлення #5

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 121
З нами з: 4.3.2009
З: Stanislawiw
Мешканець №: 668
Подякували: 8 раз



2Агонь

Водоекотехпром - ЗОГовська кантора...
 
drua
повідомлення 21.7.2009, 7:33
Порядковий номер повідомлення #6

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 4
З нами з: 2.7.2009
Мешканець №: 835
Подякували: 0 раз



ЖБК-2 по вул.Північний Бульвар ім.Пушкіна, що в місті Івано-Франківську налічує 4 багатоквартирних будинки 1а, 8, 8а і 10, це біля 200 квартир. Протягом двох років КП «Івано-Франківськводоекотехпром» самоправно й несанкціановано проводить відключення холодного водопостачання мешканцям ЖБК-2, причому більшість яких є добросовісними платниками за воду, про що свідчать їх квитанції. В інтернеті, засобах масової інформації, на зборах адміністрації «Водоекотехпрому» з мешканцями, ми постійно чуємо з вуст Саєвича та Тишківського, - «добросовісні мають платити за тих, хто заборгував». Такий дивний заклик викликає обурення в мешканців, які знають, що нема такого закону, щоби виправдовував посадових осіб «Водоекотехпрому». Через такі «промови» мешканці почали з’ясовувати між собою стосунки і виник конфлікт, це не що інше, як провокація до конфлікту чи провокація до насилля. До цьогож «Водоекотехпром» по методу «хто заплатив, той заказує музику» (авторство Тишківського), за рахунок мешканців будинків № 1а і 8, покращив становище будинків 8а, і 10, опломбувавши їм лічильники з переводом на прямі розрахунки, - цікавий для антимонопольного комітету приклад зловживання монопольним становищем. При цьому «Водоекотехпром» відмовляється укладати прямі договори з мешканцями будинків № 1а і 8, аоки останні не сплатять «чиюсь» заборгованість, розмір якої, як тепер стало відомо більше в 10 разів від реальної. Наші звернення до міського голови, прокуратури, «Водоекотехпрому», - залишені без уваги, але ми будемо виборювати свої права до останнього. Просимо підтримати нас в такій нелегкій ситуації!
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 27.4.2024, 5:42