Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Профайл

vorona81


Мешканець
Фотографія
Опції
Опції
Про себе
vorona81 не вказав(ла) нічого про себе.
Особиста інформація
vorona81
Прибулець
Вік не вказано
Стать не вказано
Місце проживання не вказано
День народження не вказано
Захоплення
Інформація відсутня
Статистика
Подякували 0 раз
Реєстрація: 2.10.2008
Перегляд профайлу: 2102*
Останнє відвідування: 8.10.2008, 17:59
Часовий пояс: 20.4.2024, 9:21
4 повідомлень (0 повідомлень в день)
Контактна інформація
AIM Інформація відсутня
Yahoo Інформація відсутня
ICQ Інформація відсутня
MSN Інформація відсутня
Контакт Приват
* Перегляди профайлу оновлюються щогодини
Записи на стінці
Друзі
Теми
Повідомлення
Блог
Teams
ХОЛОДЕЦЬ З СВИНЯЧИХ НІЖОК

На 1 кг свинячих ніжок – по 0,5 коріння моркви та петрушки, 0,5 цибулини, зубок часнику, 2 лаврових листки, 0,3 гіркого перцю. Для того щоб холодець мав певну консистенцію, ніжки роз'єднати у суглобах, великі кістки розрубати або розпиляти, покласти в каструлю і залити холодною водою з розрахунку 1,3 л на 1 кг ніжок. Ніжки варять при помірному кипінні під накритою кришкою 2,5 – 3 години, поки сухожилля не будуть легко відокремлюватись від кісток.
Коли бульйон закипить, з нього збирають піну. Для покращення смаку холодцю в бульйон кладуть за 1 годину до готовності ніжок цибулю, моркву, корінь петрушки і лавровий листок. Коли ніжки будуть готові,їх виймають, відокремлюють м'ясо від кісток і нарізують його дрібними кусочками. Бульйон проціджують і кладуть у нього сіль, перець і нарізане м'ясо, доводять до кипіння, кладуть товчений або дрібно посічений часник, знімають з вогню і розливають в листи або форми шаром до 4 см. Перед розливанням холодцю в листи їх треба добре прогріти в духовці або на плиті. Холодець охолоджують у холодному приміщенні або в холодильнику. Холодець нарізують на порції безпосередньо перед подаванням на стіл.


БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ З М'ЯСОМ

На 400 г м'яса – 400 г капусти, 400 г картоплі, 250 г буряків, по 0,5 склянки томату і сметани, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 20 г сала, 1 ст. ложку вершкового масла, по 1 ст. ложці оцту і цукру, 1 – 2 зубки часнику, по 2 горошини гіркого та запашного перцю, 1 лавровий листок. Дрібно нарубані миті кістки варять 3 – 4 години, додають м'ясо і продовжують варити до готовності. Зварене м'ясо нарізають порціями, а бульйон цідять.
Обчищені і промиті буряки шаткують соломкою, солять, збризкують оцтом, змішують, кладуть у каструлю, додають жир, зібраний з відвару, томат, цукор і тушкують до півготовності. Цибулю, очищене і промите коріння моркви і петрушки шаткують соломкою і злегка обсмажують на маслі.
У проціджений бульйон кладуть нарізану картоплю, доводять до кипіння, додають нарізану свіжу капусту і варять 10 – 15 хвилин.
Потім в бульйон кладуть тушковані буряки, злегка підсмажене разом цибулею коріння, нарізані свіжі помідори, гіркий і запашний перець, лавровий лист і підсмажене, розведене відваром, борошно. Дають 5 хвилин покипіти, заправляють товченим з зеленню петрушки і часником салом, доводять до кипіння і дають настоятися протягом 15 – 20 хвилин.
Подаючи на стіл, у борщ кладуть порцію вареного м'яса, сметану і посипають зеленню петрушки.



Я пів року жила в Івано-Франківській обл. Мені дуже сподобалась страва БАНОШ. Може хто підскаже як готувати? Дякую.
Стінка
Інші мешканці нічого не написали на стінці vorona81.

Перегляди
vorona81 профайл не має переглядів.

Друзі
Друзів немає.
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 10:21