Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День працівників прокуратури (Загальна подія)

pozitronik
Дата події: 1 Грудень 2008 (Одноденна подія)


E-makers team

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Користувач №: 5

Враховуючи роль органів прокуратури України в зміцненні закону, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури в справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 02.11.2000 року встановлено професійне свято - День працівників прокуратури, яке вiдзначається 1 грудня.

На відміну від судових органів, існування яких у багатьох державах відомо з давніх часів, прокуратура в якості самостійного інституту виникла значно пізніше. Вона створювалася як орган державної влади, який здійснює від її імені та за її дорученням повсюдний і постійний нагляд за діями і рішеннями установ, відомств і посадових осіб.

Головне в роботі прокуратури - це її правозахисна функція. Найбільш важливими були і залишаються нагляд за додержанням прав і свобод людини і громадянина, захист законних інтересів держави. Прокуратура - чи не єдиний державний орган, куди людина може звернутися з будь-якими своїми бідами і проблемами: від відключення електроенергії в квартирі до обману його так званими будівельниками фінансових пірамід.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 5:25