Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Десь місцевого самоврядування (Загальна подія)

pozitronik
Дата події: 7 Грудень 2008 (Одноденна подія)


E-makers team

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Користувач №: 5

День місцевого самоврядування в Україні був визначений Указом Президента від 25.11.2000 № 1250/2000. Адже саме 7 грудня 1990 року Верховною Радою Української РСР був прийнятий Закон «Про місцеві ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування».

Гарантоване державою право територіальних громад на самостійне вирішення питань місцевого значення - важливий за суспільною значимістю крок молодої незалежної держави. Визнання цього інституту демократії свідчить про прогресивний поступ України на шляху утвердження народовладдя, загальносвітових цінностей права і свободи.

Сучасну демократичну державу неможливо уявити без повноцінної роботи самоврядних органів. Жодна централізована управлінська система не здатна забезпечити вирішення місцевих питань таким чином, щоб швидко й ефективно врегульовувати інтереси територіальних громад, давати відповідь на ті щоденні життєві питання, які виникають у кожного громадянина.

Ми всі добре усвідомлюємо, що реальне самоуправління ґрунтується не на красивих словах і обіцянках, а на міцному економічному та правовому фундаменті. Досягнення збалансованості між фінансовими можливостями територіальних громад і їхніми потребами - це завдання на сьогодні і на перспективу.

Визначальним у цьому залишається дійовий робочий настрій усіх, хто працює в самоврядуванні. Їхні зусилля спрямовані на втілення простої і зрозумілої кожному мети - це благополуччя і достаток, впевненість у майбутньому, духовність і національна гордість.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 14:49