Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День адвокатури України (Загальна подія)

pozitronik
Дата події: 19 Грудень 2008 (Одноденна подія)


E-makers team

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Користувач №: 5

У грудні 2002 згідно з указом Президента України було встановлено професійне свято - День адвокатури, який відзначається щорічно 19 грудня.

До принципів діяльності адвокатури, крім її незалежності та самоврядування, відносять добровільність вступу до її лав, законність діяльності, гуманізм, дотримання моральних початків професії. З цих принципів, зміст яких достатньо очевидний, особливої уваги потребує принцип законності. Суворе дотримання вимог закону - обов'язкова умова діяльності адвоката та адвокатури. Це означає, що адвокат покликаний захищати справжні (а не уявні) права особи, не будь-які його інтереси, а тільки законні. Засоби та методи захисту повинні грунтуватись на законі. Адвокат не має права в інтересах клієнта представляти правоохоронним органам підроблені документи, сфальсифіковані докази, впливати на свідків та потерпілих, щоб схилити їх до відступу від правди і дачі неправдивих свідчень тощо.

В даний час громадяни все частіше звертаються до адвокатів за допомогою і підтримкою, довіряючи їм захист своїх законних інтересів, конституційних прав і свобод. Працівники адвокатури покликані запобігати порушення закону, надаючи при цьому юридичну допомогу як підприємствам і організаціям, що виступають як юридичні особи, так і фізичним особам, сприяють їх ефективній роботі в чинному правовому полі. Доленосний труд адвокатів є вкрай важливим для нашого суспільства в цілому, для будь-якої людини зокрема, адже абсолютно кожен хоче відчувати себе захищеним від безправ'я і несправедливості.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 16.4.2024, 18:14