Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День працівників дипломатичної служби України (Загальна подія)

pozitronik
Дата події: 22 Грудень 2008 (Одноденна подія)


E-makers team

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Користувач №: 5

22 грудня в Україні щорічно відзначається День працівників дипломатичної служби, встановлений Указом Президента від 21.11.05 № 1639/2005. В цей день в 1917 році Урядом Української Народної Республіки був створений Генеральний секретаріат міжнародних справ.

Міністерству закордонних справ Росії трохи більше двох століть, але вітчизняна дипломатія з'явилася разом з руською державою, яка з IX століття виступало в якості активного суб'єкта міжнародних відносин. Однією з перших акцій дипломатії Давньої Русі стало спрямування в 838 році посольства до Константинополя з метою встановлення прямих контактів з Візантією. У 860 році з Візантійською імперією був підписаний перший в історії договір «Про мир і любов».

Після прийняття Акту про незалежність України 24 серпня 1991 року перед Міністерством закордонних справ постали нові завдання, пов'язані з визнанням України міжнародним співтовариством, встановленням дипломатичних відносин, створенням ефективної мережі власних дипломатичних і консульських представництв, перебудовою повноцінних двосторонніх відносин із зарубіжними країнами, придбанням членства і затвердженням у провідних міжнародних організаціях.

Сьогодні Українська дипломатія є ефективним інструментом державної політики. Гідно відстоюючи національні інтереси, підвищуючи авторитет нашої держави на міжнародній арені і забезпечуючи міжнародну підтримку для подальшого утвердження України як невід’ємної частини об’єднаної Європи ми здобуваємо повагу і шану як серед іноземних партнерів, так і всередині нашої держави.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.4.2024, 3:45