Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День археолога (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 15 Серпень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

День археолога — професійне свято археологів України, неофіційне свято археологів Росії. Відзначається щорічно 15 серпня.

Археологія - (від грецького archaios - древній і logos - вчення) - наука про старожитності, вивчення побуту і культури древніх народів за що дійшли до нас речовим пам'ятників. Це абсолютно відособлена наука. Всі історичні події встановлюються або за письмовими джерелами, або за даними археології. Письмових повідомлень зберігається вкрай небагато, а побутового матеріалу - часом більше, ніж це можна собі уявити.

Свято встановлено в Україні Указом Президента від 6 серпня 2008 року №694/2008 «Про День археолога», «…ураховуючи вагомий внесок українських учених-археологів у розвиток вітчизняної археології, дослідження, збереження, популяризацію археологічної спадщини України та на підтримку ініціативи громадськості…»

До 2008 року свято в Україні було неофіційним (у Росії воно таким і залишилось). На території екс-СРСР традиція цього свята (як неофіційного) сягає Трипільської експедиції 1940-1950-х років, яку очолювала видатний археолог Тетяна Сергіївна Пассек (день народження - 15 серпня).
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 8:12