Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Створено Київський авіаційний завод (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 9 Вересень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

Київський авіаційний завод “АВІАНТ” - один з найстаріших, діючих на Україні аівабудівельних підприємств. Державний авіаційний завод №12 – така перша назва заводу, заснованого на базі розрізнених напівкустарних майстерень по ремонту авіаційної техніки, які знаходились за межами м.Києва. Діяльність підприємства тісно пов’язана з розвитком радянської, а потім і української авіації. На виробництві ремонтувалась і будувалась вже діюча та створювалась найновіша та найсучасніша авіатехніка. В його історії постійно присутнє слово “перший”. Це перший пасажирський літак, побудований у Радянському Союзі – К-1 (1925р.), перший швидкісний пасажирський літак із висувним шасі ХАІ -1 (1934р.) тощо.

Під час Великої Вітчизняної війни завод було евакуйовано до Новосибірська. І в евакуації, і після повернення в Київ завод вніс вагомий внесок в перемогу та звільнення нашої країни. У ці роки завод забезпечував наші повітряні сили одним із кращих винищувачів того часу Як-1, Як-3, Як-9. З 1947р. настала ера співробітництва з ДКБ О.К.Антонова, що було створено в Києві. Талант Генерального конструктора О.К.Антонова та згуртована робота співробітників його колективу, а також заводу дозволили побудувати понад 6000 літаків з найменуванням "АН".

"АВІАНТ" - одне з провідних підприємств машинобудування України, виробництво якого концентрує науково-прогресивні технології. Постійний процес модернізації автоматизованих систем проектування робіт і управління, впровадження корпоративної інформаційної мережі для оперативної обробки конструкторсько-технологічної документації дозволяють вирішувати найскладніші інженерні завдання, що суттєво сприяє продуктивній роботі підприємства.

Досвідчені інженери і висококваліфіковані робітники є тією "підйомною силою", здатною поставити на крило новий літак. Такий домінуючий тезис діючої системи підготовки і перепідготовки кадрів на підприємстві. Професійна еліта колективу – спеціалісти, які одержали ґрунтовну освіту в провідних навчальних закладах України. Серед них – Харківський авіаційний університет ім.М.Жуковського і Національний авіаційний університет в м.Києві. Керівників виробництва середньої ланки готує заводський технікум. Для тих, хто обрав робітничі спеціальності, - професійно-технічне училище, а також учбовий цех.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 6.5.2024, 1:23