Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день людей похилого віку (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 1 Жовтень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою.

Це свято виникло в XX столітті. Спочатку День літніх людей стали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 80-х років уже в усьому світі. День людей похилого віку святкується з великим розмахом у скандинавських країнах. У цей день багато теле- та радіопрограм транслюють передачі з врахуванням смаків людей похилого віку.

Відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку – це не свято, а ще одна нагода нагадати суспільству, громадськості про необхідність посилення уваги до старшого покоління, особливо тих, хто найбільш гостро потребує турботи і підтримки.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 19.4.2024, 12:43