Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День працівників харчової промисловості (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 18 Жовтень 2009 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

В Україні відзначають професійне свято хлібодавців усієї країни. Цей день бере свій початок від 8 серпня 1995 року, коли вийшов Указ Президента „Про День працівників харчової промисловості” №714/95. Тож, щорічно у третю неділю жовтня ми згадуємо, завдяки чиїй праці ми маємо на столі те, без чого не обійтися – їжу та напої.

Дійсно, харч є потребою кожного живого організму, а людина, з її розвиненою свідомістю та фантазією, потребує від продуктів дещо більшого, аніж просто втамування голоду. Ми звикли до прогресу харчової промисловості, яка відкриває дедалі більше шляхів задоволення індивідуальних потреб людей.

Розвиток і досягнення позитивних результатів у галузі харчової промисловості є відображенням економічного стану суспільства, адже безпосередньо залежить від попиту та платоспроможності громадян. Ця стратегічно важлива частина агропромислового та промислового комплексів є підмурком народного господарства і вже восьмий рік поспіль демонструє в Україні високі темпи зростання виробництва.

Продовольчий комплекс об’єднує цукровий, соляний, хлібопекарський, кондитерський, консервно-молочний, олійно-жировий, пиво-безалкогольний, тютюновий, спиртовий та інші – їх більше двадцяти! – підкомплекси, кожен з яких має свою специфіку. Як правило, географія того чи іншого підкомплексу залежить від природних умов певної місцевості, наявної сировинної бази, транспортних, наукових, технічних і організаційних можливостей у регіоні. Цілком природно, що картоплепродуктовий підкомплекс найбільше розвинений у Житомирській і Чернігівській областях (на кордоні з Білоруссю, яка відома своїм картопляним потенціалом); плодо-овочеконсервний – в Одеській, Херсонській, Черкаській областях і в Криму; олійно-жировий – в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Кіровоградській і Вінницькій областях. Але, все ж таки, основним фактором, що впливає на розвиток продовольчого комплексу і його частин, – є людський потенціал.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 3:47