Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Іменини: Матвій (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 29 Листопад 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

Святий апостол і євангеліст Матвій належить до складу 12-ти апостолів. У Священному Писанні він також називається Левієм (Лк. 5, 27). Апостол Матвій був братом апостола Якова Алфієвого і до свого покликання в апостольський чин був Галілейським митарем, тобто збирачем податків. Після покликання Господом, він, залишивши все, пішов за Спасителем. З тих пір св. Матвій разом з іншими учнями Ісуса Христа перебував з Ним невідлучно.

Відповідно до Священного Переказом по сході Св. Духа, апостол Матвій проповідували Євангеліє євреїв в Юдеї. Тут, за переказом Євсевія та інших святих отців, через 8 років після вознесіння Господа, Матвій написав Євангеліє до юдеїв, євреїв Палестини і передав його апостолу Якову, брату Господньому. З єврейської на грецьку мову Євангеліє було переведено або апостолом Яковом або апостолом Іваном Богословом. У II столітті Панта знайшов Євангеліє від Матвія, написаний єврейською мовою, у християн Індії. Згідно зі свідченнями святих отців оригінал зберігався в Кесарійський бібліотеці, заснованій в III столітті мучеником Памфілією.

Євангеліє від Матвія благовістить, головним чином, про те, що Ісус Христос є обітований Богом Месія, передбачений в Старому Завіті пророками і посланий від Бога, з роду Давида і Авраама. За переказом Сократа, Никифора та ін апостол Матвій подорожував з проповіддю слова Божого до Сирії, Мідію, Персії, Азіатську Ефіопію та Індію. В Ефіопії апостол Матвій постав з Євангелієм у племені антропофагів (людожерів). Через деякий час святий Матвій висвятив в місті Мирму єпископа Платона. Уздоровивши одержимих біснуванням в сімействі князя тієї країни Фульвіана, євангеліст викликав спочатку його здивування і повагу, а потім після своєї проповіді всю силу гніву. У результаті цього святий апостол Матвій прийняв мученицьку смерть за Христа близько 60 року після Р.Х. Через деякий час після цього, Фульвіан сам відрікся від своєї влади і прийняв хрещення з ім'ям Матвія на честь святого апостола. Після смерті єпископа Платона Фульвіан був обраний і посвячений на кафедру, і своїм служінням він продовжив справу святого апостола Матвія у поширенні Божого Слова.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 13:25