Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день боротьби зі СНІДом (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 1 Грудень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

Через двадцять років після того, як світ вперше почув про СНІД, стало ясно, що людство зіткнулося з однією з найбільш катастрофічних епідемій у своїй історії, з епідемією, яка загрожує розвитку великих регіонів світу. Коли 20 років тому з'явився ВІЛ / СНІД, ніхто не міг собі уявити, який вплив він матиме на весь світ. І хоча всі знають, як передається ВІЛ-інфекція, щодня заражається більше 16000 чоловік.

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан заявив у своєму зверненні: «Немає більше часу для напівзаходів. Якщо говорити про втрачені життях, дітей, що залишилися без батьків, про руйнування соціальних та економічних структур цілих спільнот і країн, то СНІД - це ні з чим не порівнянний жах. Більше того, шкода, що наноситься ним, стає все більшою і більшою. У найбільш уражених країнах де, більше п'ятої частини дорослого населення інфіковано в повному занепаді перебувають сфера обслуговування і виробництво ».

Сьогодні ВІЛ/СНІД є основною причиною смертності в країнах Африки на південь від Сахари, а в світі в цілому займає четверте місце серед інших смертельних хвороб. У 2001 році епідемія забрала життя трьох мільйонів чоловік. У той же час, за даними ООН, на боротьбу зі СНІДом щорічно витрачається не більше 2-х млрд. доларів.

1 грудня Генеральної Асамблеєю ООН офіційно оголошено Всесвітнім Днем боротьби зі СНІДом. Ця дата відзначається ще з 1988 року. Цього дня світова громадськість виражає солідарність з людьми, ураженими епідемією і підтримку ініціатив з боротьби зі СНІДом в усьому світі. ВІЛ - трагедія не тільки для тих, що заразилися. У не меншій мірі, а може навіть більшій, це біда і горе для близьких їм людей, які змушені спостерігати за повільним згасанням, не в силах перешкодити або протистояти цьому. Зазвичай ті, хто захворів, або їх родичі хочуть залишити свій діагноз у таємниці, тому що суспільство не прощає ВІЛ-інфікованим їх захворювання. Страх зазнати дискримінації може утримувати людей від того, щоб звернутися за лікуванням у зв'язку зі СНІДом. Людям, інфікованим ВІЛ або підозрюваним в цьому, може бути відмовлено в отриманні медико-санітарних послуг, житла або роботи, в страхуванні або в'їзді до іноземної держави, від них можуть відвернутися їх друзі та колеги. У деяких випадках їх виганяють з дому їхні власні родини, їх дружини подають на розлучення; відомі випадки фізичного насильства або навіть убивства. Стереотип відношення до ВІЛ / СНІД може переходити і на наступне покоління, лягаючи важким тягарем на плечі дітей, що намагаються впоратися з наслідками смерті своїх батьків від СНІДу.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 14:31