Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день інвалідів (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 3 Грудень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

У середу, 3 грудня, у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, заснований генеральною асамблеєю ООН. У 1992 році в кінці "Десятиліття інвалідів ООН" (1983-1992 роки) генеральна асамблея проголосила 3 грудня "Міжнародним днем інвалідів". Це десятиліття було періодом підвищення інформованості і вживання заходів з метою поліпшення становища інвалідів і забезпечення для них рівних можливостей.

Пізніше Асамблея закликала держави-члени проводити заходи в ознаменування Дня, маючи на увазі подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю. Проведення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів спрямований на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства на переваги які воно отримує від участі інвалідів у політичній, соціальній, економічній і культурного життя. Мета, заради якої цей день був проголошений, - повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ці цілі були поставлені у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятої Генеральною Асамблеєю в 1982 році.

"Закликаю всі держави підтвердити прихильність справі забезпечення рівних прав для всіх громадян, у тому числі і інвалідів, та взяти зобов'язання створити умови для повноцінної участі людей з обмеженими фізичними можливостями в житті суспільства", - заявляв генсек ООН Пан Гі Мун. Більше 500 мільйонів жителів планети вважаються інвалідами. В Україні проживає близько 2,5 мільйона інвалідів, які становлять 5% населення. При цьому спостерігається тенденція до збільшення кількості людей, яким необхідно створити належні умови для життєдіяльності та інтеграції в суспільне життя. Вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати можливість відвідувати поліклініки, бібліотеки, кінотеатри, концерти.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 23.4.2024, 21:23