Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Іменини: Миколи - день Святого Миколая чудотворця (Загальна подія)

IF_TemplaR
Дата події: 19 Грудень 2008 (Одноденна подія)


Новенький

Група: Мешканець
Повідомлень: 20
З нами з: 14.10.2007
Користувач №: 39

Святитель Миколай, один з найбільш шанованих в християнському світі святих, жив у IV столітті і був архієпископом в Малій Азії, в лікійському місті місті Міри. Микола був дуже релігійним з раннього дитинства і повністю присвятив своє життя християнству. Будучи покровителем моряків, святитель Миколай, як вважають, сам був моряком або рибалкою. Коли його батьки померли, він успадкував їх статок, проте віддав його на потреби добродійності.

Один з найвідоміших епізодів житія святителя - таємна допомога бідному городянину, який вирішив покращити фінансові справи, віддавши трьох дорослих дочок за нелюбимих ними, але багатих женихів. Дізнавшись про це, святий Миколай допоміг цим дівчатам, три рази таємно кидаючи у вікно по гаманцю золота. Він прожив довге життя, рятуючи від смерті і різних нещасть багатьох людей, і після своєї блаженної кончини в глибокій старості угодник Божий Миколай Чудотворець так само скоро приходить на допомогу тим, хто кличе його. Праведні мощі святителя Миколая і зараз виділяють миро. Пам'ять святителя святкується 19 грудня "Зимовий Миколай".

Шанування Миколая Угодника як святого почалося відносно рано. Юстиніан I, імператор Східної Римської імперії (527-565 роки правління) побудував храм на честь святителя в Константинополі, столиці імперії в той час. Спочатку святий Миколай був похований у церкві в місті Демре (на території сучасної Туреччини). У травні 1087 італійськими купцями мощі святителя були перевезені до Італії і в даний час зберігаються в крипті католицької базиліки Миколая Чудотворця в місті Барі (Італія).
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 8:25