Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День рятувальника та пожежника України (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 17 Вересень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

12 вересня 2008 року Президент України В. Ющенко підписав Указ № 830\2008, відповідно до якого встановлюється нове професійне свято — День рятувальника.
Як вказано в Указі, свято встановлюється «враховуючи значний вклад працівників аварійно-рятівних служб, пожежної охорони і інших спеціальних формувань, а також громадян в справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, захисті життя і здоров'я людей».
Нове свято святкується щорік 17 вересня. Указ про День рятувальника скасовує попередній Указ «Про день працівників цивільного захисту».
Нагадаємо, що раніше, в підписаному 27 серпня 2004 року Президентом України Указі № 1010/2004 «Про день працівників цивільного захисту» відмічений значний вклад пожежних і аварійно-рятівних формувань і служб в справу захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.
Українські рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня — в день святкування православною церквою Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (1680), яка є покровителькою пожежників і рятувальників і допомагає всім, хто попав в біду.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 5.5.2024, 23:39