Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Заснування Організації Об'єднаних Націй (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 24 Жовтень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Організація Об'єднаних Націй є унікальною міжнародною організацією. Вона була заснована після Другої світової війни представниками 51 країни, що були прихильниками курсу на підтримку миру та безпеки в усьому світі, розвиток дружніх відносин між країнами і надання сприяння соціальному прогресу, поліпшення умов життя і стану справ в області прав людини. Її унікальний характер і покладені Статутом Організації повноваження дають можливість здійснювати діяльність з широкого ряду питань, будучи для своїх 192 держав-членів форумом, який дозволяє їм через Генеральну Асамблею, Раду Безпеки, Економічну і Соціальну Раду та інші органи і комітети висловлювати свою точку зору.

Про діяльність ООН знають у найвіддаленіших куточках планети. Загальновідомі успіхи Організації Об'єднаних Націй в таких галузях діяльності, як підтримання миру і гуманітарна допомога. Проте існує цілий спектр інших областей, де ООН та організації її системи сприяють поліпшенню становища в світі і тим самим впливають на хід нашого повсякденного життя. Діяльність Організації багатогранна і охоплює широке коло важливих проблем від сталого розвитку та боротьби з тероризмом, заохочення демократії та розвитку системи управління до охорони навколишнього середовища та вирішення глобальних медичних проблем; від розмінування до розвитку виробництва продуктів харчування. Плюс, багато чого іншого в напрямку досягнення поставлених цілей і координації діяльності в інтересах глобальної безпеки і долі майбутніх поколінь.

Кількість держав - членів ООН становить 192. Дата створення ООН: 24 жовтня 1945 року. Станом на 30 червня 2008 року, загальна чисельність співробітників Секретаріату у всьому світі становила близько 40 000 чол. Кількість поточних операцій з підтримки миру: 16. Бюджет на дворічний період 2008-2009 років: 4.171 млрд. дол США. Офіційні мови: англійська, арабська, іспанська, китайська, російська, французька. Першою пам'ятною датою, оголошеною Генеральною Асамблеєю ООН є День Організації Об'єднаних Націй - 24 жовтня (резолюція ГА 168 (II) від 31 жовтня 1947 року).
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 16:28