Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Народився відомий скрипаль Ніколо Паганіні (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 27 Жовтень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Нікколо Паганіні - італійський скрипаль і композитор. Народився 27 жовтня 1782 в Генуї, в родині дрібного торговця, любителя музики. Початкові навички гри на мандоліні і скрипці придбав під керівництвом батька. Брав уроки у кількох вчителів, і старанно займався самостійно.

Вже в 11 років концертував в Італії, а з 16 і в інших європейських країнах, завоював світову славу. Своєрідна зовнішність Паганіні навіювала «демонічні образи», а романтичні епізоди його біографії породили фантастичні легенди про нього. Католицьке духовенство переслідувало Паганіні за антиклерикальні висловлювання, за співчуття карбонаріям.

Новаторство Паганіні - одне з яскравих проявів музичного романтизму. Він провів переворот у виконавській скрипковому мистецтві, збагативши і розширивши можливості інструменту. У свої скрипкові п'єси Паганіні ввів нові колористичні і технічні ефекти. Ніколо широко використав весь діапазон інструменту, гру на одній струні, техніку подвійних нот, pizzicato, флажолети).

Паганіні помер 27 травня 1840 в Ніцці. Деякі його твори довгий час після смерті Паганіні вважалися нездійсненними через їх складність. Віртуоз-гітарист Паганіні написав також близько 200 п'єс для гітари. Виконавська і композиторська творчість мала великий вплив на подальший розвиток інструментальної музики. З 1954 в Генуї щорічно проводиться Міжнародний конкурс скрипалів імені Паганіні.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 5:06