Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День працівників сільського господарства України (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 15 Листопад 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

День працівників сільського господарства відзначається в Україні згідно Наказу Президента (№ 428/93, від 7.10.93 р.) щорічно в третю неділю листопада як професійне свято працівників сільського господарства, підприємств по переробці сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготовчих і обслуговуючих підприємств та організацій агропромислового комплексу.

Листопад традиційно приносить свято тим, хто господарює на полях і на фермах, хто доглядає сади, вирощує хміль, плекає лозу, приносить у кожну оселю хліб і до хліба, хто зміцнює добробут України.

Всьому початок — плуг і борозна. У цих словах — загальнолюдська істина, якою підкреслено особливе значення селянської праці. А для українця село означає щось ще більше, бо уособлює цілий світ. Наші предки, які, обробляючи землю, вважали її живою, одухотвореною, передали нам у спадок глибоку повагу до неї. Те, що йде від землі, зливається у нашій свідомості в одне ціле: квітка і краплина роси, веселий струмок і зелений гай, окраєць духмяного хліба і глечик свіжого молока, рідне слово й пісня. Усе це разом складається в малу батьківщину і виростає у Вітчизну.

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. В усі часи хліборобська праця була визначальною складовою розвитку держави, запорукою її стабільності. В усі віки незаперечною залишається природна мудрість, яка стверджує життєдайну і далекоглядну істину: якщо є врожай, то у народі панує мир і спокій.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.4.2024, 16:39