Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день пам'яті жертв дорожних аварій (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 15 Листопад 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

За рішенням ООН, третя неділя листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожніх аварій. Він покликаний привернути увагу до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожньо-транспортних подій щодня гине 3 тисячі чоловік і близько 100 тисяч отримують серйозні травми. Більша частина із загиблих та постраждалих - молодь.

Мета цього дня полягає в тому, щоб вшанувати пам'ять жертв дорожньо-транспортних пригод та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати державам про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху. За даними ООН, щороку дорожньо-транспортні події забирають 1 мільйон 200 тисяч життів. Ще від 20 до 50 мільйонів людей одержують різного роду травми. Більше 50% всіх смертельних результатів внаслідок дорожньо-транспортних пригод припадає на вікову групу від 15 до 44 років.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2020 року травматизм в результаті дорожніх аварій може стати третьою основною причиною загибелі або каліцтв. Серед основних причин ДТП - перевищення швидкості, вживання алкоголю, відсутність програм технічного огляду транспортних засобів та пристроїв, що забезпечують безпеку водіїв і пасажирів.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.4.2024, 16:29