Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день боротьби з корупцією (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 9 Грудень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

9 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день проти корупції. У 2003 році, а саме в цей день у м. Меріда, Мексика, була відкрита до підписання Конвенція ООН проти корупції. Усього лише через два роки, 14 грудня 2005 року, після розміщення 30-ї ратифікаційної грамоти Конвенція набула чинності як міжнародно-правовий документ, обов'язковий до виконання її сторонами.

Після закінчення ще одного року до Конвенції приєдналися ще 35 держав, продемонструвавши тим самим зростаюче визнання міжнародним співтовариством того, що загальноприйняті правові рамки є необхідною і обов'язковою умовою для успішної протидії корупції в світі.

Швидке зростання числа країн, які ратифікували Конвенцію, може створити оманливе враження, що завдяки наявності цього документа ситуація з корупцією сама по собі помітно покращиться. Проте всі ми розуміємо, що знаходимося лише на початку шляху і для досягнення серйозних результатів ще багато чого треба зробити. Міжнародний день проти корупції покликаний ще раз привернути увагу урядів, приватного сектору, ЗМІ та громадянського суспільства до проблеми корупції та необхідності наполегливо і планомірно продовжувати розпочату роботу з ще більшою наполегливістю. Під час саміту «Великої вісімки» в Санкт-Петербурзі 2007 року, лідери провідних країн світу взяли на себе зобов'язання активізувати боротьбу з корупцією на найвищих поверхах влади. Прийнявши детальний план дій, вони знову підкреслили, що корупція загрожує глобальній безпеці, стабільності і принципу верховенства закону. Очевидно, що такі паралелі проводяться не вперше і не востаннє, проте сам факт обговорення цієї проблеми на такому рівні говорить про те, що боротьба з корупцією має стати однією з найбільш пріоритетних завдань як для урядів, так і для суспільства в цілому. Як зазначили лідери «Великої вісімки», найбільш сильний і непропорційний вплив корупція чинить на найбідніші верстви населення.

День 9 грудня покликаний, щоб змусити всіх задуматися про те, що можна було б зробити для відродження надії найбільш знедолених і для майбутніх поколінь, якщо той трильйон доларів, який щорічно виплачується у світі в якості хабарів і служить лише збагаченню корупціонерів, використовувався б для розвитку суспільства .
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 8:41