Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день гір (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 11 Грудень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Щорічно 11 грудня відзначається Міжнародний день гір (International Mountain Day). Ідея його проведення належить Глобальному гірському саміту, який пройшов у 2002 році в Киргизькій Республіці. У 2003 році ця ініціатива була офіційно оформлена спеціальною резолюцією 57-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У прийнятій резолюції Генеральною Асамблеєю була відзначена особлива актуальність дій, спрямованих на стійкий розвиток гірських регіонів і необхідності надання допомоги їх населенню.

Генеральна Асамблея закликала міжнародне співтовариство організовувати в цей день заходи на всіх рівнях з метою пропаганди значення стійкого розвитку гірських регіонів. У 2004 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення відзначати День гір під гаслом "Світ: ключ до сталого розвитку гір".

В даний час гірські райони займають приблизно 26% поверхні Землі. У них проживає близько 12% населення планети. В результаті погіршення стану навколишнього середовища населення гірських районів все частіше стикається з засухами, голодом, зростанням числа грязьових обвалів і зсувів, повеней та інших стихійних лих. Наслідки цих проблем ведуть до локальних воєн, розповсюдженню тероризму, зростання числа біженців, втраті людського потенціалу. У той же час гори, де беруть початок всі основні річки планети, - головне джерело питної води для мільярдів людей. Вони служать скарбницею багатьох корисних копалин і сховищем рідкісних і зникаючих видів тваринного і рослинного світу.

Україна долучається до дня гір як повноправний учасник, адже на її території присутні гірські масиви - Українські Карпати та Кримські гори.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 2:00