Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день допомоги бідним (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 19 Грудень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Бідність - характеристика економічного становища індивіда або соціальної групи, при якому вони не можуть самі забезпечувати себе необхідними благами. Бідність є відносним поняттям та залежить від загального стандарту рівня життя в даному суспільстві. За даними міжнародних експертів, близько чверті всього населення планети, тобто півтора мільярда людей, тягне злиденне існування.

У зв'язку з цим ООН прийнято кілька програм, що ставлять своєю метою викорінювання цього явища. Перші програми з ліквідації бідності почали діяти ще 10 років тому, проте поки кількість людей, які живуть за межею бідності не зменшується. Організація об'єднаних націй розглядає бідність як «стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя». Вона означає не тільки брак грошей, а й гідної роботи, зручного житла, доступу до хорошої освіти та охорони здоров'я.

Важко уявити, скільки в нашому світі людей, яким доводиться тягнути злиденне існування. Варто замислитися: згідно з оцінками в усьому світі, в період 1990-2007 рр. убогість стала причиною смерті понад 300 мільйонів чоловік, що в чотири рази перевищує число жертв у двох світових війнах. І 19 грудня кожен свідомий громадянин зобов'язаний допомогти хоч одній людині, яка цього потребує.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 7:18