Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Народився Лінус Бенедикт Торвальдс - творець ядра Linux (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 28 Грудень 2009 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

Лінус Торвальдс, напевно найзнаменитіший програміст у світі, а також один із найбільш відомих фінів. Він засновник і координатор релігії, ім'я якій Linux, течії, яка продовжує революцію у комп'ютерної індустрії вже багато років. Він є однією з найбільших легенд комп'ютерного світу.

Приступаючи до розробки своєї операційної системи (ОС), Лінус Торвальдс не думав про яку-небудь конкуренції з фірмами типу Microsoft - це було просто хобі студента Гельсінського університету. Потім це хобі непомітно перетворилося в найбільш багатообіцяючу ОС, причому на це перетворення треба було вісім років. З дитинства Лінус звик робити все власними руками. Одного разу хлопчик не став чекати батька, який купив йому складну модель корабля, щоб разом з сином склеїти її. Лінус зробив все сам в першу ж ніч. А пізніше це виявилося, як говорили університетські викладачі, в "божевілля" - 20-річний студент вирішив самостійно створити найбільш складну з комп'ютерних програм - операційну систему.

Історія ОС Linux, в принципі, почалася ще до вступу Лінуса до Гельсінського університету. Професор Амстердамського університету Ендрю Танненбаум написав ОС Minix, урізану версію операційної системи UNIX, яка могла працювати на персональному комп'ютері мінімальної конфігурації. Торвальдс вирішив зайнятися переробкою Minix, втомившись від безплідних спроб отримати машинний час на університету машині Micro VAX корпорації Digital Equipment. Однак з Minix, незамінною як засіб навчання, було все-таки неможливо працювати як з повнофункціональною ОС. Торвальдс, на думку Пітера Салуса, директора компанії Specialised Systems Consultants, видавця журналу "Linux Journal", зробив беспрецендентний крок: "Він вважав за краще розібратися, як працює операційна система, написавши її. Це те ж саме, що намагатися осідлати велосипед, навчившись насамперед з нього падати. " Так чи інакше, у підсумку виникло ядро, що містить всі основні компоненти UNIX - переключення задач, файлову систему і драйвери пристроїв. Іншими словами, на світ з'явилася операційна система Linux Version 0.02. Це сталося навесні 1991 року. Система, розроблена Лінусом, отримала назву, утворену від імені творця і останніх букв назви операційної системи UNIX.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 19.4.2024, 9:27