Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день захисту секс-працівниць від насилля та жорстокості (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 17 Грудень 2010 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89



У Міжнародного дня захисту секс-працівниць від насилля та жорстокості, який відмічається 17 грудня, вже сформувалась своя традиція, яка отримала назву "Марш червоних парасоль". В цей день всі небайдужі до проблеми дискримінації секс-працівниць виходять на вулиці з червоними парасолями.

Червона парасоля являється символом захисту від жорстокості по відношенню до жінок, які заробляють проституцією, зі сторони міліції, сутенерів, клієнтів та дволикої громадськості. Вперше червона парасоля як символ спротиву виник в 2001 році в Венеції на першому всесвітньому конгресі секс-працівників.

На цьому конгресі представники В'єтнаму, ТАйланда, Камбоджи, США, Італії, Німеччини та інших країн розповіли про те, як вони боряться за громадянські права секс-працівників. А потім представниці найдавнішої професії пройшлись вулицями Венеції з червоними парасолями і мегвфонами, привертаючи увагу громадськості до проблеми порушення прав людини.

А з 2005 року Міжнародний комітет по правам секс-працівників в Європі став використовувати червону парасолю як символ спротиву дискримінації. "Марш червоних парасоль", зародившись як ідея, з кожним роком стає все більш глобальним символом прав секс-працівників.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 9:21