Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Вперше була вручена кінопремія Еммі (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 25 Січень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89



«Еммі» (англ. Emmy Award) - американська телевізійна премія. Телевізійний аналог премії «Оскар». Перша статуетка була вручена 25 січня 1949 року в Голлівудському спортивному клубі. Назва «Еммі» походить від слова «immy» - так називалася катодна трубка в перших телевізійних камерах.

Статуетка, що вручається у якості нагороди, виконана у вигляді крилатої жінки, що тримає в руках атом. Атом, який тримає в руках жінка, символізує телебачення як науку, а крила за її спиною - телебачення як мистецтво.

Премія «Еммі» вручається в 463 номінаціях. Основні з них: кращий драматичний серіал, кращий комедійний серіал, кращий мінісеріал, кращий актор серіалу, краще реаліті-шоу, найкраща анімаційна передача і т.д.

За межами США найбільш відома вечірня премія «Еммі». Це основна церемонія заходу. Вручається зазвичай у середині вересня. З 1972 року вручається також денна премія «Еммі». Крім того існують церемонії вручення спортивної, технічної та регіональної премії «Еммі». Міжнародна премія вручається в листопаді.

Премію представляють три організації. Американська телевізійна академія (Academy of Television Arts & Sciences) вручає премії всім вечірнім передачам, виключаючи спортивні. Американська національна телевізійна академія (National Academy of Television Arts & Sciences) вручає премії денним, спортивним, новинним і документальним програмам. Міжнародна телевізійна академія (National Academy of Television Arts & Sciences) вручає премії телевізійних програм, що випущені і транслюються за межами США.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 6:08