Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 4 Лютий 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89



Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями (World Cancer Day), що відзначається 4 лютого, - це щорічний захід, проводиться під егідою Міжнародного протиракого союзу (International Union Against Cancer, UICC) з 2005 року. Мета цього дня - привернути увагу громадськості до цієї глобальної проблеми, нагадати про те, наскільки небезпечні і поширені зараз онкологічні захворювання.

Кожен рік, починаючи з 2008 по 2011, позначений певною темою. Темами 2008 і 2009 років стали, відповідно, слова: «Створити дітям та молоді навколишнє середовище без тютюнового диму» і «Заохочувати енергетично збалансований стиль життя, заснований на правильному харчуванні і фізичної активності".

Темою 2010 року стали слова: «Отримувати знання про вакцини проти викликаючих рак вірусів (наприклад, вакцина HBV)»; темою 2011 року - «Навчати дітей і підлітків уникати опромінення ультрафіолетовим випромінюванням, що виходить від сонця».

Онкологічне захворювання - це завжди трагедія. Але фахівці заявляють про те, що в наш час добре відомі причини виникнення ракових захворювань, і це дає можливість запобігти приблизно одну третину нових випадків. При виявленні ракової пухлини на ранніх стадіях можливе успішне лікування.

Не секрет, що рак є однією з провідних причин смерті в усьому світі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, променева терапія необхідна приблизно 70% онкологічних хворих.

Медицина не стоїть на місці: методи боротьби з онкологічними захворюваннями щорічно вдосконалюються, і можливо через якийсь час з'являться вакцини проти всіх видів цього страшного захворювання. Але поки лікарі радять не нехтувати профілактикою, не зловживати шкідливими звичками і вести здоровий активний спосіб життя.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 20:56