Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Bипущена перша в світі зубна щітка з синтетичним нейлоновим волокном замість натуральної щетини (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 24 Лютий 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Пристосування, подібні зубній щітці, використовували ще народи Азії, Африки, Південної Америки в 4-3 століттях до нашої ери. Стародавні римляни користувалися для чищення зубів спеціальними мазями і дерев'яними паличками, а також порошками, виготовленими з паленого оленячого рогу. В Індії з найдавніших часів і до наших днів використовують для чищення зубів гілочки дерева «ним».

Досить зняти кору і пожувати таку гілочку, і її волокна з успіхом очистять зуби, а ще при цьому виділяється приємний на смак сік, який не тільки володіє дезинфікуючим властивістю, а й зміцнює зуби.

На Русі в роки царювання Івана Грозного після трапези пускали в хід зубну мітлу або віник-паличку з пучком щетини. У селах же зуби не просто чистили, а й вибілювали дрібно розтертою золою, сіллю, порошком пемзи або липового вугілля.

Перша письмова згадка про зубну щітку зустрічається в англійській пресі в середині 17 століття. І тільки в 18 столітті в Німеччині з'явилися зубні щітки, подібні до тієї конструкції, які ми бачимо і використовуємо зараз. Але ці щітки були з щетиною дикого кабана. Тоді ж нікому не відомий бізнесмен Пуппенкергер
відкрив першу фабрику таких щіток. Вони стали швидко поширюватися спочатку в Європі, а потім і в інших країнах світу.

Коли перші зубні щітки потрапили до Європи, вони здалися місцевим аристократам занадто жорсткими. Тому місце свині як джерела щетини зайняли коні, борсуки й інші тварини.

Але справжня революція в «зубному» справі сталася з винаходом нейлону. У порівнянні з ним натуральна щетина має низку недоліків: наявністю серединного каналу, заповненого мікроорганізмами, труднощами тримання щетинок у чистоті, неможливістю ідеально рівної обробки кінців щетинок і складністю додання їй певної жорсткості. Зараз виробництво щіток з натуральної щетини у світі практично припинено.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 28.3.2024, 15:26