Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Було оголошено про успішне клонування овечки Доллі (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 27 Лютий 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Ембріолог і генетик з Росліновского інституту Йен Уілмат в номері англійського журналу «Nature» від 27 лютого 1997 року опублікував статтю, в якій розповів про успішний експеримент з клонування овечки. Так було оголошено про успішне клонування ссавця.

До клонування Доллі вже робилися спроби створити повноцінні клони. Серед них - вівці Меган і Мораг, створені тією ж групою дослідників з ембріональних клітин.

У процесі створення Доллі в 277 яйцеклітин було перенесено ядра із вимені шестирічної вівці-донора. З них було утворено 29 ембріонів, один з яких, Доллі, вижив. З цієї клітини була створена особина, генетично ідентична матері. Овечку, народжену за допомогою генної інженерії, назвали Доллі. Вона стала першим ссавцем, вирощеним шляхом клонування.

А менше ніж через рік, 12 січня 1998 року в Парижі 19 країн підписали протокол про заборону клонування людини. Протокол став доповненням Європейської Конвенції про захист прав людини.

Доллі померла 14 лютого 2003 року від прогресуючого захворювання легень, викликаного ретровірусом. У овець, майже постійно містяться в закритому приміщенні, ризик цього захворювання сильно зростає, а Доллі з міркувань безпеки практично не виводили пастися з іншими вівцями.

9 квітня 2003 опудало Доллі було виставлено в Единбурзькому королівському музеї.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 7:13