Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 21 Березень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89



Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації (International Day for the Elimination of Racial Discrimination) проводиться за рішенням XXI сесії Генеральної Асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 року і щорічно відзначається 21 березня.

У цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 чоловік в ході проводилася в Шарпевілі (Південна Африка) мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов'язкову паспортизацію африканців в ПАР.

Проголошуючи цей День в 1966 році, Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство подвоїти зусилля з метою ліквідації всіх форм расової дискримінації. Тим самим підтверджуючи, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод і справедливості, і вона є злочином
проти людської гідності. Також ООН визнає, що дискримінація - серйозна перешкода до економічного і соціального розвитку, а також до міжнародного співробітництва та світу.

Організацією Об'єднаних Націй расова дискримінація рішуче засуджується і будь-яка політика пов'язана з нею не лише неприйнятна, але і несумісна із зобов'язаннями, прийнятими державами-членами організації відповідно до Статуту ООН.

ООН знову і знову закликає всі держави дотримуватися Декларацію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Загальну декларацію прав людини і приймати необхідні заходи, в тому числі і законодавчих в боротьбі з цим злочином проти людства.

Серед програм, здатних допомогти в боротьбі з расовою дискримінацією, ООН розглядає, зокрема, сприяння в наданні рівних можливостей загальноосвітньої і професійної підготовки, а також гарантій щодо користування (без дискримінації за ознакою раси, кольору шкіри або етнічного походження) основними правами людини, такими як право голосу, право на рівний доступ до користування соціальним обслуговуванням.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 14:21