Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День будівельника (Загальна подія)

Majesty
Дата події: 14 Серпень 2011 (Одноденна подія)


Драконоподібний мамонт

Група: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
Звідки: Франик
Користувач №: 4

В цей день відзначається професійне свято працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

Свято встановлено в Україні Указом Президента № 273/93 від 22.07.1993 і відзначається щорічно у другу неділю серпня.

Вперше День будівельника відзначався в СРСР 12 серпня 1956 року.

А було це так. 6 вересня 1955 вийшов Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про встановлення щорічного свята« Дня будівельника ». Лаконічність Указу Президії Верховної Ради СРСР є доказом того, що День будівельника з'явився зовсім не випадково, і що його поява передбачалася і готувалася. Ось як його коментували газети:

«Новим проявом турботи партії та уряду про будівельників є прийнята 23 серпня 1955 Постанова ЦК КПРС і Ради Міністрів Союзу РСР «Про заходи щодо подальшої індустріалізації, поліпшення якості та зниження вартості будівництва". Ця постанова з усією повнотою і ясністю аналізує стан будівництва, визначає подальші шляхи широкої індустріалізації будівельної справи («Будівельна газета», 7 вересня 1955 р.).

Цікаво, що багато традицій, закладені на зорі святкування Дня будівельника, дійшли і до наших днів: і нагороди до свята, і урочисті засідання за участю представників владних структур, і просто застілля, про які преса тих років не згадує, але які, без сумніву, мали місце бути. Ось тільки спеціалізовані виставки сьогодні більше не приурочують до Дня будівельника. А варто було б.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 18.4.2024, 22:32