Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День міста - Конотоп (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 6 Вересень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Конотоп - місто в західній частині Сумської області України, на перехресті залізничних магістралей, які ведуть на Москву, Київ, Мінськ, Воронеж, Харків. Місто по праву називають залізничними воротами України на шляху з Росії до Європи і навпаки. Територія міста оточена сосновими та змішаними лісами. Це екологічно чиста зона України. Чисельність населення близько 95 тисяч чоловік.

За однією з версій, Конотоп існував ще до монголо-татарської навали на Київську Русь як прикордонне містечко Сіверського князівства. За іншою - Конотоп був заснований в 1625 році як форпост на кордоні Російської держави, а в словнику Брокгауза мова йде про те, що Конотоп засновано у вигляді прикордонного містечка близько 1634 року, тому й неможливо встановити точну дату заснування міста з огляду на ці історичні джерела.


Один із символів Конотопа - Кінь


У 1642 році тут була побудована фортеця і названа по річці Конотопка. В середині 19 століття Конотоп являв собою типову провінцію царської Росії. Велике значення для подальшого господарського і культурного розвитку Конотопа має мале побудова в 1868 - 1869 роках Курсько-Київської залізниці, яка з'єднала місто з великими центрами країни.

Значну роль у розвитку міста відіграють і його культурні ресурси: пам'ятки історії, собори і церкви, розвинена мережа закладів культури, художники та визначні особистості, життя і творчість яких пов'язана з цим містом.

Серед них слід згадати відомих літераторів: Тараса Шевченка та Миколи Гоголя; художника Іллю Рєпіна; композитора Петра Чайковського; колишнього київського генерал-губернатора, героя Болгарії Михайла Драгомирова. Особливою гордістю конотопців є той проміжок часу на початку XX століття, коли в місті жив і працював всесвітньо відомий художник, основоположник супрематизму Казимир Малевич.


Конотоп. Вид з висоти пташиного польоту. Центр міста.


Конотоп - місто, де збуваються мрії і чаклує добра відьма, народжена легендами, народними звичаями, літературною спадщиною (Григорій Квітка-Остовяненко, «Конотопська відьма»). Бренд Конотопської відьми позиціонується, як образ доброї чаклунки, яка служить оберегом міста і його вдачею.

6 вересня - День міста Конотоп, це день визволення Конотопа від німецько-фашистських загарбників. У 2008 році в День міста відкрито пам'ятник багатостраждальному Коневі - одному із символів Конотопа.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 28.3.2024, 18:12