Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

День народження Грінпіс (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 15 Вересень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Грінпіс — GREENPEACE, що означає «Зелений світ» — найвідоміша незалежна міжнародна громадська організація, заснована 1971 року в Канаді.
Основне завдання організації — сприяти екологічному відродженню та привертати увагу людей та владу до збереження природи.

Фінансування організації — виключно із пожертв людей, не байдужих до збереження природи. Грінпіс не приймає фінансування бізнесу, влади та політичних партій.

Основним принципом Грінпіс був і залишається захист і збереження навколишнього середовища на основі прямих ненасильницьких дій. По мірі розвитку організації до цих дій додалися політичне лобіювання і наукові дослідження.

Голова Грінпіс Девід Мактеггарт є уособленням безкомпромісній лінії цієї організації. Він твердо наполягає на тому, щоб його організація в боротьбі за охорону навколишнього середовища була абсолютно вільна від впливу уряду будь-якої держави.

До 1979 року Greenpeace стала флагманом неформальних організацій у США, Канаді та Європі. Заслуга Девіла Мактеггарта в тому, що під парасолькою Грінпіс він об’єднав пів світу.

Greenpeace — єдина екологічна організація міжнародного масштабу.
Найбільше Грінпіс відомий своїми акціями.
Активісти Грінпіс проникли на Британську атомну станцію — акція була організована для того, щоб продемонструвати недостатню захищеність цієї станції та інших ядерних об’єктів.
На статуї Свободи в Нью-Йорку вони на великій висоті розгорнули гасло проти ядерних випробувань і проти руху японських і радянських китобійних судів.
У 1983 році група Greenpeace висадилася на Радянському Далекому Сході, щоб зняти цех з розбирання китового м’яса.
За Великій Китайській стіні проведений марш протесту проти вирубки лісів, що представляють природну цінність.
Далеко не всім подобаються подібні партизанські методи.
Але Мактеггарт і його прихильники переконані, що відомчу халатність і бюрократичний байдужість може перемогти тільки громадське обурення. Вони свідомо йдуть на ризиковані акції, щоб привернути увагу громадськості до тієї чи іншої екологічної проблеми.
Ці дії, які називають «прямими акціями», займають незначне місце в загальному обсязі роботи, але це найбільш відома її частину.

Високий рівень наукових досліджень, незалежність від партійних і урядових зв’язків зробили можливим офіційне визнання Greenpeace Організацією Об’єднаних Націй. Це дало право бути присутнім на всіх конференціях ООН з питань навколишнього середовища.
Науковий рівень досліджень грінпісівці та їх дискусій з опонентами дуже високий. Практично ніхто (за винятком хіба що атомників) не дорікає їх у дилетантстві.

Зараз активістів Грінпіс у світі налічується 3,5 мільйонів.
Більше всього в Нідерландах (936 тисяч), Німеччини (565 тисяч), Великобританії (284 тисячі), Швейцарії (154 тисячі) і Швеції (140 тисяч). Активістів багато, але виконавче ядро, що включає учасників генеральної асамблеї, складається з 1300 чоловік.

Грінпіс має свої регіональні та національні відділення в 39 країнах світу майже на всіх континентах планети (крім Африки та Антарктиди). За кількістю національних офісів лідирує Європа: відділення Greenpeace успішно працюють в Нідерландах, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Чехії, Швейцарії та Греції. В Азії офіси Greenpeace представлені в Китаї, Індії та Японії. На Північноамериканському континенті вони є в США і Канаді, в Латинській Америці — у Мексиці. Бразилії, Аргентині та Чилі. Свій окремий національний офіс має Нова Зеландія.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 2:54