Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день без автомобіля (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 22 Вересень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Дуже велика кількість машин - проблема не лише великих міст.…

Ця проблема вже досить давно є глобальною. Адже автотранспорт руйнує і біосферу планети, і саму людину - щодня автомобіль вбиває більше 3000 чоловік. А кожну хвилину з конвеєра сходить новенький автомобіль-вбивця – така статистика. При всьому цьому темпи виробництва продовжують зростати: автомобіль знаходиться на третьому місці серед найрекламованыших товарів після алкоголю і тютюну.

Традиція проводити День без автомобілів народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст. Проте вже до 2001 року до руху офіційно приєдналася більше тисячі міст в 35 країнах світу.

Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, глави міст і керівники різних організацій хочуть нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт. Хоч би раз на рік.

Крупні міста Європи цього дня скорочують використання автомобілів для поїздок містом на користь трамвая, тролейбуса, автобуса, метро і інших видів суспільного транспорту, а також велосипедів і пішої ходьби.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 25.4.2024, 17:54