Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день глухих (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 25 Вересень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Усесвітньої федерації глухонімих. За статистикою, порушенням слуху страждає кожна дев`ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби або вроджених вад.

На планеті 2500 мов. Але є і ще одна форма спілкування, що останнім часом все більше і більше цікавить учених, — мова погляду і жестів. Усесвітня федерація глухих в 50-і роки для обслуговування міжнародних заходів глухих, тобто конгресів, симпозіумів, конференцій, у тому числі і спортивних, розробила Жестуно — систему жестів.

У 1760 році абат де Л`Епе заснував першу школу у Франції — Паризький інститут глухих. Абат був основоположником мімічного методу, великим прибічником жестової мови.

Не вірте в той міф, що глухі замкнуті і нетовариські. Десятки чудових і великих осіб були глухими. Пьер де Ронсар — поет епохи Відродження, якого називали «принцом французьких поетів», був прекрасним фехтувальником і танцюристом. До історії увійшла його чудова фраза «З поганим слухом в палаці робити нічого».

Історія знає і інші великі імена. Віктор Гюго — автор «Собору Паризької Богоматері». Людвіг Ван Бетховен — найбільший композитор. Антоніо Станьолі — один з італійських художників. Клод-Андре Десен — французький скульптор. Жан Жак Руссо — французький філософ і письменник.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 12:08