Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день архітектури (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 3 Жовтень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89



У архітекторів сьогодні професійне свято - Всесвітній день архітектури (World Architecture Day). У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято.

Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА). У 1985 році на зборах МСА було вирішено щорічно святкувати Всесвітній день архітектури в перший понеділок липня.

У 1996 році Міжнародний союз архітекторів, на своїй 20-й Генеральній асамблеї в Барселоні, прийняв резолюцію про перенесення святкування Всесвітнього дня архітектури на перший понеділок жовтня.

Міжнародний союз архітекторів був створений відразу після другої світової війни. Тоді його метою стало дозвіл насущної проблеми відновлення зруйнованих війною міст, населених пунктів і промислових підприємств - наслідків другої світової війни. Союз архітекторів СРСР був одним із засновників МСА і активним учасником його діяльності. Зараз у МСА налічується близько ста національних секцій та понад мільйон архітекторів.

У 1950 році одна третина жителів планети жила в містах. Лише 50 років тому ця цифра зросла до однієї другої і буде продовжувати збільшуватися до двох третіх (6 мільярдів) людей до 2050 року. Таким чином, міста є зараз домом для половини людства.

Традиційно в цей день архітектори в усьому світі збираються на конференції, на яких вони обговорюють умови і результати своєї практичної діяльності, розглядають проблеми архітектурної освіти, влаштовують творчі дискусії. У цей день організовуються виставки. Щороку у свята певна тематика.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.4.2024, 14:35