Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день тварин (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 4 Жовтень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Рішення відзначати Всесвітній день тварин (World Animal Day) було прийнято на Міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, що проходив в італійській Флоренції в 1931 році.

Дата 4 жовтня була вибрана через те, що цей день відомий як день пам'яті про католицького святого Франциска Ассизького (Feast Day of St Francis of Assisi, 1181/1182 - 4 жовтня 1226), який вважається покровителем тварин. Церкви багатьох країн проводять служби, присвячені Всесвітньому дню тварин, або 4 жовтня, або в день, близький до цієї дати.

Товариства захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні масові заходи. У Росії ця дата відзначається з 2000 року з ініціативи Міжнародного фонду захисту тварин. День тварин встановлений з метою підвищення усвідомлення громадськістю необхідності захисту навколишнього середовища, підвищення активності в захисті тварин.

У багатьох західноєвропейських країнах вважається, що домашні тварини - це частина родини, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. Росія міцно утримує друге після США місце в світі за чисельністю домашніх тварин. У кожній третій російській сім'ї живуть «брати менші».

У 2008 році заходи, присвячені Всесвітньому дню тварин пройшли в 66 країнах світу.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 19.4.2024, 22:07