Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день стандартів (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 14 Жовтень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

У цей день в 1946 році в Лондоні відкрилася конференція національних організацій зі стандартизації. 25 країн, включаючи СРСР, були представлені 65 делегатами. Результатом їх роботи стало прийняття рішення про створення Міжнародної організації зі стандартизації - International Organization for Standardization (ISO).

У 1970 році президент ISO пан Фарук Сунтер (Туреччина) запропонував 14 жовтня відзначати Всесвітній день стандартів (World Standards Day), щоб підкреслити важливість стандартизації для всієї світової економіки.

Стандартизація - встановлення і застосування правил з метою впорядкування діяльності в певній області на користь і за участю всіх зацікавлених сторін, зокрема, для досягнення загальної оптимальної економії при дотриманні функціональних умов і вимог техніки безпеки.

Об'єктами стандартизації є конкретна продукція, норми, вимоги, методи, терміни, позначення та інше, що мають перспективу багаторазового застосування, що використовуються в науці, техніці, промисловому й сільськогосподарському виробництві, будівництві, транспорті, культурі, охороні здоров'я та інших сферах народного господарства, а також у міжнародній торгівлі.

Стандартизація істотно впливає на темпи розвитку і рівень виробництва. Базуючись на останніх досягненнях науки, техніки та практичного досвіду, стандартизація в чому не тільки визначає досягнутий рівень виробництва, але і є одним із стимулів прогресу науки і техніки.

У деяких країнах також відзначаються дні працівників цієї точної професії: 10 жовтня в Україну - День працівників стандартизації та метрології, 24 жовтня в Киргизстані - День працівників стандартизації та метрології.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 26.4.2024, 13:17