Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Міжнародний день сільських жінок (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 15 Жовтень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Сільські жінки складають більше чверті населення земної кулі. Вони відіграють провідну роль у виробництві продовольства, в розвитку стабільності сільських районів. Але, незважаючи на це, вони часто не мають можливості захистити своє право на землю, отримати доступ до життєво важливих послуг, таких як медичне обслуговування, кредити або освіту. Їх життєво важливий внесок у суспільне життя в багатьох країнах залишається невидимим.

Міжнародний день сільських жінок (International Day of Rural Women), що відзначається щорічно 15 жовтня, покликаний нагадати суспільству, наскільки багатьом воно зобов'язане сільським жінкам, наскільки цінний їхню працю.

Ідея проведення Всесвітнього дня сільських жінок була запропонована на 4-й Жіночої конференції ООН, що пройшла в 1995 році в Пекіні. Проведення цього дня розглядалося як практичний шлях отримання суспільного визнання та підтримки багатогранної ролі сільських жінок. У результаті було вирішено, що Всесвітній день сільських жінок буде відзначатися щорічно 15 жовтня.

Як саме відзначати цей день - цілком вирішують самі зацікавлені організації та спільноти. Але кожен рік усі події проводяться під егідою актуального для сільських жінок гасла, будь то доступ до кредитів, до інформаційно-комунікаційних технологій або чистої води.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 27.4.2024, 4:47