Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день статистики (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 20 Жовтень 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Статистична комісія ООН була заснована в 1947 році. За час своєї роботи вона встановила міжнародні методологічні стандарти і керівні принципи практично в кожній сфері статистики. Ця комісія відіграє ключову роль у наданні допомоги урядам у вдосконаленні їх статистичної звітності, забезпечуючи безпрецедентну ступінь доступності даних та їх порівнянності стосовно найрізноманітнішим країнах та регіонах. У 2010 році на 41-й сесії Статистична комісія ООН прийняла рішення про заснування Всесвітнього дня статистики (World Statistics Day).

3 червня 2010 Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 64/267, офіційно оголосив 20 жовтня 2010 року Перший Всесвітнім днем ​​статистики. Дане рішення було обгрунтоване значимістю підготовки своєчасних і надійних статистичних даних і показників для вимірювання прогресу. Багато в чому завдяки цим даним забезпечується необхідний базис для прийняття обгрунтованих рішень з питань політики та здійснення контролю за досягненням цілей в галузі розвитку.

Всесвітній день статистики покликаний привернути увагу громадськості до важливої ​​роботи, яку кожен день виконують співробітники статистичних установ і організацій. Збираючи точні, об'єктивні й порівнянні дані, вони сприяють проведенню широкого спектру робіт на національному та міжнародному рівні.

Статистика пронизує всі аспекти сучасного життя. Вона служить основою для багатьох урядових рішень у сфері підприємницької та громадської діяльності. Вона дає інформацію і уявлення про тенденції та силах, які впливають на наше життя. Статистичні дані, зібрані в ході обстежень та переписів, відображаються на ході планування, пов'язаного зі школами, лікарнями, дорогами і багатьом іншим.

Статистика є життєво важливим інструментом економічного і соціального розвитку. Для того, щоб процес розвитку протікав успішно, необхідний збір даних та їх статистичний аналіз про рівня бідності, доступності освіти, поширеності хвороб і багато іншого. Статистика є одним з головних факторів, що враховуються при обгрунтуванні майже кожного аспекту бюджетів і соціальних програм.

Під час Всесвітнього дня статистики в країнах проходять заходи з висвітлення ролі офіційної статистики і численних досягнень національних статистичних систем.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 14:09