Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Календар подій

Всесвітній день вегана (Загальна подія)

NetStar
Дата події: 1 Листопад 2011 (Одноденна подія)


I'm Mr. NetStar :)

Група: Модератор
Повідомлень: 219
З нами з: 14.1.2008
Користувач №: 89

Всесвітній день вегана (World Vegan Day) - свято, яне з'явивлось 1 листопада 1994 року, коли веганське суспільство (Vegan Society) відзначало своє 60-річчя.

Слово веган було утворено Дональдом Уотсоном (Donald Watson) з перших трьох та останніх двох букв англійського слова «vegetarian» («вегетаріанець», «вегетаріанський»). Цей термін почав використовуватися веганським суспільством, заснованим Уотсоном 1 листопада 1944 в Лондоні.

Веганізм (веганство) - спосіб життя, що характеризується, зокрема, суворим вегетаріанством. Вегани - прихильники Веганізму - харчуються і користуються тільки рослинними продуктами, тобто, повністю виключають в своєму раціоні компоненти тваринного походження.

Вегани - це суворі вегетаріанці, які не тільки виключають зі свого раціону м'ясо і рибу, але виключають і будь-які інші продукти тваринного походження - яйця, молоко, мед і тому подібні продукти. Вегани не носять одяг зі шкіри, хутра, вовни та шовку і, більше того, не користуються продуктами, які тестували на тваринах.

Причини відмови можуть бути різними, але основна - це небажання бути причетним до вбивства тварин і жорстокого поводження з ними.
Назад
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 8:49