Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Євро-2012: скандал у Львові, Скандал довкола землі, на якій мають будувати новий стадіон
pozitronik
повідомлення 24.9.2007, 8:23
Порядковий номер повідомлення #1

E-makers team


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Мешканець №: 5
Подякували: 102 раз



До проведення Євро-2012 готуються не лише чиновники. Львівський підприємець заявив своє право на 50 гектарів землі під Львовом, на якій мають будувати сучасний стадіон до чемпіонату.

Тим часом міська влада вже знайшла інвесторів та розглядає проекти будівництва стадіону. У львівській мерії кажуть – заяви підприємця відверто пахнуть аферизмом.

Керівник відкритого акціонерного товариства «Зеленбуд» Володимир Муштук несподівано заявив – він має право на постійне користування ділянкою, на якій мають звести новий стадіон до Євро-2012, ще з 68-го року. Впродовж десятиріч вирощує тут дерева. А через плани львівської влади мусить відмовитися від свого «зеленого» бізнесу.

Частину землі підприємець готовий віддати, але натомість вимагає надати йому у довготривале користування решту ділянки та компенсувати збитки.

Володимир Муштук, директор ВАТ «Зеленбуд»: «Тут 12 тисяч дерев. Є, які посаджені три роки тому, ну, 22 тисячі є дерев, що посаджені у 72-23-му роках. Ну, втрати не знаю, які будуть».

У Львівській міській раді раптовою появою власника після вже майже дворічних розмов про будівництво стадіону вражені.

Головний юрист мерії Гелена Пайонкевич запевняє, жодного документу, який би засвідчував право підприємця на землю, немає. А якщо чоловік і мав якісь дозволи на користування ділянкою, то вони були видані ще за Хрущова і жодним чином не співвідносяться із сучасним Земельним кодексом.

Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління Львівської міської ради: «Є три документи, які посвідчують право на земельну ділянку. Перше – акт про право постійного користування землею. Друге – акт про право приватної власності на землю. І третє – договір оренди земельної ділянки. Керівник «Зеленбуду» жодного документу не пред’явив».

Тим часом є вже щонайменше 4 інвестори, які готові вкласти гроші у будівництво стадіону майбутнього. У міськраді переконані – непорозуміння навколо землі планів не змінить. Крім того, чиновники сподіваються довести – підприємець намагається наслідувати Остапа Бендера.

Остап Процик, начальник управління інформаційної політики і зовнішніх відносин Львівської міської ради: «Інвестори розуміють, що при реалізації таких великих проектів, завжди з’являються люди, які хочуть побічно, так чи інакше, на цьому заробити. Але не мають жодних документів. І це більше схоже на невдалу спробу зробити аферу».

Бізнесмен же, у разі невиконання його вимог, погрожує львівській владі судом.

http://daily.lviv.ua/
 
AutoLove
повідомлення 25.9.2007, 15:16
Порядковий номер повідомлення #2

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 37
З нами з: 21.9.2007
З: Ukraine
Мешканець №: 7
Подякували: 1 раз



З владою не сперечаються, а без документів і суд не допоможе, дерев звісно шкода, але зелений газон на новому стадіоні, теж милує око.
 
Ethnic
повідомлення 20.10.2009, 2:07
Порядковий номер повідомлення #3

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 3
З нами з: 19.10.2009
Мешканець №: 990
Подякували: 0 раз



Якщо бізнесмен подасть до суду, то будівництво стадіону можуть призупинити. Чи це не ризик того, що стадіон не буде готовий? Який бардак у владі твориться.

Перепрошую, дату не додивився)
 
13-den
повідомлення 10.11.2009, 23:58
Порядковий номер повідомлення #4

Анти-політик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 1098
З нами з: 10.8.2008
З: Станиславов
Мешканець №: 224
Подякували: 61 раз



ну все хотят куш отловить на Евро))) Этого у них не отнимешь...
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 11.5.2024, 6:11