Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Звідки взялися баґи, First actual case of bug being found
Andy_aka_Andy
повідомлення 25.5.2009, 11:01
Порядковий номер повідомлення #1

У пошуках життя


Хто: Редактор
Повідомлень: 1111
З нами з: 27.11.2008
З: STANISŁAWÓW
Мешканець №: 568
Подякували: 216 раз



В далекому 1947 році, одного спекотного літнього дня таємнича несправність змусила замовкнути гучний грохітливий комп’ютер «Марк-1». Американські інженери, які працювали з машиною у Гарвардському університеті, після старанного огляду знайшли всередині нічного метелика, що застряг на одному з тисяч реле, заблокувавши контакти. Комашка невідомо як проникла туди через лабіринт електричних ланцюгів комп’ютера. З надзвичайною обережністю метелика вийняли пінцетом, а подію зафіксували в журналі, який педантично заповнювався впродовж усієї роботи комп’ютера.
Приєднане зображення

Супровідний запис казав: «Перший достовірний випадок виявлення комахи» («First actual case of bug being found»). Ґрейс Мюррей Хоппер (математик і піонер програмування, один із головних кодувальників «Марка-1») потім згадувала: «Коли до нас зайшов офіцер*, щоб дізнатись, чим ми займаємось, ми відповіли, що очищаємо комп’ютер від комах (debugging)». Відтоді термін «дебаґґін» прижився і став використовуватись для позначення процесу пошуку несправностей в комп’ютерах, в основному в програмному забезпеченні.
Приєднане зображення


* «Марк-1» був призначений для розрахунків артилерійських балістичних таблиць і працював під наглядом командування ВМС США.


Подякували:
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 19.4.2024, 18:24