Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Користування публічними DNS, допомога
tranzistor
повідомлення 7.7.2009, 13:19
Порядковий номер повідомлення #1

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 31
З нами з: 7.12.2008
З: fr
Мешканець №: 581
Подякували: 0 раз



перечитав масу інструкцій, наприклад,
<noindex>http://do-men.org.ua/ukrainian-domain/</noindex>
<noindex>http://zymnavoda.org.ua/forum/index.php?topic=28.0</noindex>
але нічого не виходить((
народ хтось може популярно пояснити як реєструвати доменні зони:
сервера днс наприклад
первинний в
<noindex>http://www.everydns.com</noindex>
вторинний в
<noindex>http://ns2.trifle.net</noindex>
потом як відправляти це на хостмастер і як припаркувати домен до сайту, а то ошибка і ошибка((((
чайник я в цьому, але дуже хочеться навчитисьblink.gif
наперед вдячний
 
Majesty
повідомлення 7.7.2009, 13:39
Порядковий номер повідомлення #2

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Є багато безкоштовних DNS-хостингів, але всі вони працюють одинаково.

Щоб зареєструвати домен, реєстратор тобі повинен делегувати доменну зону. Напр. хостмастер, халявний домен якого ти хочеш зарегати, делегує тобі зону yourzone.if.ua. Для цього прописує в ДНС своєї зони підзону. Але в записі про делеговані зони має бути вказано твої ДНС. Такий собі ланцюжок, ти теж можеш делегувати зону інших рівнів і т.д. Це звязано з особливістю роботи технології DNS.

Тому вибираєш халявний хостинг ДНС, там кнопочками і галочками прописуєш в секцію IN A IP адресу хостера, в CNAME аліаси, в IN NS доменні(або ІР) адреси нейм-серверів.

Чекаєш (від години до півдня) щоб обновилась конфігурація.

Всьо, вказуєш в заявці адреси name серверів, і реєстратор може тобі доручити делегування зони.
 
Scary
повідомлення 7.7.2009, 13:45
Порядковий номер повідомлення #3

Never say never...


Хто: Мешканець
Повідомлень: 542
З нами з: 10.10.2008
Мешканець №: 343
Подякували: 70 раз



Цитата(tranzistor @ 7.7.2009, 13:19) «
<br />перечитав масу інструкцій, наприклад, <br /><noindex><a href="http://do-men.org.ua/ukrainian-domain/" target="_blank" rel="nofollow">http://do-men.org.ua/ukrainian-domain/</a></noindex><br /><noindex><a href="http://zymnavoda.org.ua/forum/index.php?topic=28.0" target="_blank" rel="nofollow">http://zymnavoda.org.ua/forum/index.php?topic=28.0</a></noindex><br />але нічого не виходить((<br />народ хтось може <b>популярно</b> пояснити як реєструвати доменні зони:<br />сервера днс наприклад<br />первинний в<br /><noindex><a href="http://www.everydns.com" target="_blank" rel="nofollow">http://www.everydns.com</a></noindex><br />вторинний в<br /><noindex><a href="http://ns2.trifle.net" target="_blank" rel="nofollow">http://ns2.trifle.net</a></noindex><br />потом як відправляти це на хостмастер і як припаркувати домен до сайту, а то ошибка і ошибка((((<br />чайник я в цьому, але дуже хочеться навчитись<img src="style_emoticons/default/blink.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":blink:" border="0" alt="blink.gif" /> <br />наперед вдячний <br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Реєстрація доменів в зоні com не вимагає попереднього введення днсів і вони нічого спільного з hostmaster.net.ua немають. Для прикріплення домену до певного сервери проси одмінів серверу прикріпити, якщо немає панелі для цього передбаченої. Для реєстрації урр доменів перш за все тре мати право для цього - думаю на тих сайтах про таке описано. Далі тре прописати днси - сервера на який домен буде прикріплено. Грубо говорячи днс - це запис про ір сервера куда ти маєш по цьому домену заходити.
Після цього йдеш на хостмастерів і уважно читаєш - все працює 100%.

Якщо хочеш можу тобі зареєструвати домен і заодно надати хостинг під сайт - не безплатно (якщо цікавить пиши в приват або skype)
 
tranzistor
повідомлення 7.7.2009, 14:04
Порядковий номер повідомлення #4

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 31
З нами з: 7.12.2008
З: fr
Мешканець №: 581
Подякували: 0 раз



Тому вибираєш халявний хостинг ДНС, там кнопочками і галочками прописуєш в секцію IN A IP адресу хостера, в CNAME аліаси, в IN NS доменні(або ІР) адреси нейм-серверів.


Все може і дуже просто, але не дуже виходить(( якщо б якийсь реальний приклад... blink.gif

 
Majesty
повідомлення 8.7.2009, 11:21
Порядковий номер повідомлення #5

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Код
$TTL 3600; Default TTL
artileria.if.ua.        IN    SOA    ns0.xname.org.    majesty.nashemisto.if.ua. (
                2009070801; serial
                10800; Refresh period
                3600; Retry interval
                604800; Expire time
                10800; Negative caching TTL
            )

$ORIGIN artileria.if.ua.
            IN        NS        ns0.xname.org.
            IN        NS        ns1.xname.org.
artileria.if.ua.            IN        A        66.45.231.2




www            IN        CNAME        artileria.if.ua.


От дуже простий приклад, простішого нема
 
tranzistor
повідомлення 8.7.2009, 19:46
Порядковий номер повідомлення #6

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 31
З нами з: 7.12.2008
З: fr
Мешканець №: 581
Подякували: 0 раз



Цитата(Majesty @ 8.7.2009, 11:21) «
Код
$TTL 3600; Default TTL
artileria.if.ua.        IN    SOA    ns0.xname.org.    majesty.nashemisto.if.ua. (
                2009070801; serial
                10800; Refresh period
                3600; Retry interval
                604800; Expire time
                10800; Negative caching TTL
            )

$ORIGIN artileria.if.ua.
            IN        NS        ns0.xname.org.
            IN        NS        ns1.xname.org.
artileria.if.ua.            IN        A        66.45.231.2
www            IN        CNAME        artileria.if.ua.


От дуже простий приклад, простішого нема


Ще раз покроково, а то error і в мене цепочка не дуже получається(
Для реєстрації і паркування на юкозі (наприклад) треба:

1. на хname.org (наприклад) створюємо акаунт
2. створюємо зону
3. модифікуємо зону
Address (A) records
а) в поле name пишем zona.if.ua
б) в поле ір записуєм ір хостингу?
Canonical Name (CNAME) records
а) в поле Alias пишем www
б) в поле Name (A or AAAA record)пишем zona.if.ua або ІР
Берем зберегти
відправляєм на http://auto.uanic.ua заявку?

Які кроки і що саме я пропускаю?

коли хочу записати в Address (A) records

zona.if.ua i ір хостингу то видає:
Error: bad A record zona.if.ua.

коли відправляю на http://auto.uanic.ua видає помилку:
zona.if.ua не знайдено на ns0.xname.org.

коли на юкозі вибираю:
СПОСОБ 3. ПРИКРЕПИТЬ СУЩЕСТВУЮЩЕЕ ДОМЕННОЕ ИМЯ БЕЗ ПЕРЕНОСА ДОМЕНА НА СЕРВЕРА UCOZ
вибираю і ввожу ім"я zona.if.ua
видає помилку:
Доменное имя определяется в неправильный IP-адрес ()


і ще раз ЯКІ кроки і що саме я пропускаю? наперед вдячний blink.gif


 
Majesty
повідомлення 8.7.2009, 20:53
Порядковий номер повідомлення #7

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Цитата
Для реєстрації і паркування на юкозі (наприклад) треба:

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Так би і сказав, на ucoz не потрібно бавитись з DNS. Це потрібно для серйозніших проектів.

Паркуєш на укозі свій домен, вибираючи варіант використання їхніх DNS, і пишеш заявку. Якщо домен вже маєш - просто оформляєш заявку MODIFY і прописуєш укозні DNS ns1.ucoz.net, ns2.ucoz.net.
 
tranzistor
повідомлення 8.7.2009, 22:54
Порядковий номер повідомлення #8

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 31
З нами з: 7.12.2008
З: fr
Мешканець №: 581
Подякували: 0 раз



Цитата(Majesty @ 8.7.2009, 20:53) «
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Так би і сказав, на ucoz не потрібно бавитись з DNS. Це потрібно для серйозніших проектів.


на ucoz - це наприклад було) все одно спасибі за роз'яснення.
не все життя ж на ucozi бути))
 
Majesty
повідомлення 8.7.2009, 23:25
Порядковий номер повідомлення #9

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Цитата
Address (A) records
а) в поле name пишем zona.if.ua

Неа, сюда пишеш IP хостера.


Подякували:
 
tranzistor
повідомлення 9.7.2009, 15:25
Порядковий номер повідомлення #10

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 31
З нами з: 7.12.2008
З: fr
Мешканець №: 581
Подякували: 0 раз



Велие СПАСИБІ на юкозі дійсно легкоwink.gif
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.6.2024, 7:23