Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Фестиваль Шипіт, Кому як?
13-den
повідомлення 8.7.2009, 12:16
Порядковий номер повідомлення #1

Анти-політик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 1098
З нами з: 10.8.2008
З: Станиславов
Мешканець №: 224
Подякували: 61 раз



Шипіт

Це: Вільний неформальний збір людисьок Шипіт. Кульмінацією забав є свято Івана Купала — 7 липня.

Де проводиться: водограй Шипіт, село Подобовці Воловецького району, Закарпатська область

Коли: 1-10 липня (дата приблизна, бо фест закінчується тоді, коли цього захочуть його учасники, але в цей період найбільша кількість людей...)

Оскільки організаторів атракції як таких немає, то розповідаємо те, що нам розповіли друзі.

"Там просто збираються неформали, ставлять намети і місяць курять, п'ють, роблять феньки, грають біля вогнищ. Програми немає. Єдина подія - святкування Купала. Словом, Шипіт є цінним зборищем великих оригіналів зі всієї України, Росії,Європи", - доповідач № 1.



"Думаю не всі знають , що з 1 по 10 липня в Закарпатті проводиться фестиваль під назвою Шипіт . Там збираються хіппі та панки , інколи неформали та байкери . Цей фестиваль існує з 1993 року і його тримає система олдхіппі . От і я з подругами вирішила туди поїхати . Це зовсім інший світ . Світ поваги , свободи та кохання . Там немає ніяких напрягів , хочеш …валяйся цілий день в траві , хочеш іди в гори , або спілкуйся з людьми . Доречі , в радіусі 12 км не мє цівілізації і не має мережі . Не страшно ? )) -З 6 на 7 розпалюють вогнище і всі бажаючі можуть престрибнути крізь нього . Всі танцюють , розважаються …короче просто файно відочивають . -З'їжаються на цей фестиваль з усіх усюд . В минулому році був народ з Польщі ,Угорщини , Німеччини … -Отож єдине , що я вам можу сказати - це буде круто !!! Тому якщо ви готові до іншого життя навіть не вагайтесь і їдьте до Ужгороду!", - Валерія.

"Шипіт – водоспад у Воловецькому районі Закарпатської області, приблизно в 10 км. від залізної дороги станції Воловець, а також – назва одного з найбільших на Україні і в довколишніх країнах (як СНД, так і Східної Європи) щорічних зборів неформалів поблизу нього.

Щорічні збори хіпі поблизу водоспаду Шипіт беруть початок з 1993 року. В свою чергу Шипіт є природним продовженням традиції літніх таборів хіпі в СРСР, зокрема,на річці Гауя в Латвії, що існувала з 1970-х і підійшла до кінця на початку 1990-х по декільком об'єктивним причинам, одна з яких – виникнення державних кордонів після розпаду СРСР і введення візового режиму між Латвією та країнами СНД.

Біля джерел нової, шипотської, традиції, власне, і стояли люди (старі хіпі зі Львова й Ужгорода), знайомі зі зборами на Гауї і подібними. Тепер щороку на водоспад Шипіт на початку липня приїжджають декілька сотень чоловік; хоча більша частина тих, що приїхали дійсно представляє неформалів із західної частини України і Польщі, Шипіт у жодному випадку не можна назвати "локальним зібранням" - сюди добирається значна кількість людей із Білорусії, Росії, східної частини України, а також суміжних країн Європи. Іноді, щоб охарактеризувати Шипіт, його називають "українським варіантом російської Райдуги". Більшість людей, відвідавши Шипіт, потім їдуть на російську Райдугу.

Самі збори починаються в перших числах липня і продовжуються безстроково, як правило, основна маса знаходиться там перші десять-два тижні. Кульмінацією Шипоту вважається ніч Івана Купала (7-8 липня), коли там знаходиться максимум людей.

В теперішній час відбувається комерціалізація Шипоту і шляхів проходу до нього. Місце приваблює заможних туристів, для яких будуються ресторани і закусочні", — сайт www.uzhgorod.net.ua.
_________________________________________________________________________
весь матеріал взято з http://festyvali.org.ua/?page_id=421

От себя добавлю что в этом году было класно... Мне понравилось)
Кто что может расказать? Пишите) Закидывайте свои нтересные фотки!
От себя добавлю пару фоток...

Це повідомлення відредагував 13-den: 8.7.2009, 12:19
Приєднані стиснуті зображення
Приєднане зображення
Приєднане зображення


Приєднане зображення
Приєднане зображення


Приєднане зображення
 
 
Andy_aka_Andy
повідомлення 8.7.2009, 14:25
Порядковий номер повідомлення #2

У пошуках життя


Хто: Редактор
Повідомлень: 1111
З нами з: 27.11.2008
З: STANISŁAWÓW
Мешканець №: 568
Подякували: 216 раз



у цей Подобовець поки доберешся... blink.gif
 
13-den
повідомлення 10.7.2009, 10:41
Порядковий номер повідомлення #3

Анти-політик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 1098
З нами з: 10.8.2008
З: Станиславов
Мешканець №: 224
Подякували: 61 раз



Цитата
у цей Подобовець поки доберешся...

Вообще-то в Воловец, потом на автобусе или 12 км пишаком на гору где и проходит Шипот….
И при чём без трудностей как-то не интересно! laugh.gif
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.4.2024, 10:42