Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Акція «Святий Миколай іде до сиріт»
Рейтинг 5 V
pozitronik
повідомлення 9.12.2007, 20:56
Порядковий номер повідомлення #1

E-makers team


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Мешканець №: 5
Подякували: 102 раз





Дитячий будинок, школа-інтернат... Усередині - це розкішні приміщення, які прилаштовані для проживання багатьох маленьких людей разом. Тут є спальні, кімнати для навчання та відпочинку, їдальня. В кімнатах - іграшки, підручники, зошити, одяг, на подвір'ї - гойдалки... От лише мами не поспішають сюди щовечора, щоб забрати своїх дітей додому, адже діти тут перебувають навіть не цілодобово - багаторічно. А батьків їм замінюють няні, вихователі, вчителі.

Це їх дім і живуть вони в ньому з різного віку. Родичі та знайомі зрідка навідуються до них в гості. У кожному незнайомцеві, який приходить у цей заклад, вони хочуть бачити батьків. Рідко, коли серце дорослої людини залишається байдужим до допитливих і благальних дитячих очей, з яких немовби випромінюється прохання: "Візьміть мене"...

Немає в світі малюка, котрий в очікуванні на довгожданий вечір не мріяв би про щось особливе. Хіба можливо описати ту трепетну радість, коли дитина розгортає гарно запакований подарунок ? Чи заглядали Ви у ту мить в дитячі очі ?



Мальтійська Служба Допомоги спільно з Карітас - Івано-Франківськ УГКЦ щороку проводять традиційну акцію допомоги дітям-сиротам, які проживають у інтернатах та дитячих будинках Івано-Франківська та області. Метою акції є приготування подарунків дітям-сиротам до свята Миколая, а також забезпечення їх речами першої необхідності.

Акцією "Миколай іде до сиріт" охоплюється 10 дитячих закладів, де проживає понад 1110 дітей:
- Угорницька школа-інтернат для дітей-сиріт м.Івано-Франківськ 188 дітей.
- Печеніжинська спеціальна школа-інтернат 173 дітей.
- Яблунівська спеціалізована школа-інтернат 150 дітей.
- Микуличинська спеціалізована школа-інтернат 113 дітей.
- Долинський дитячий будинок 83 дітей.
- Надвірнянський будинок грудної дитини 63 дітей.
- Залучанський будинок-інтернат для розумово-відсталих дітей Снятинський р-н 116 дітей.
- Снятинський дитячий будинок-інтернат 110 дітей.
- Перегінська допоміжна школа-інтернат 84 дітей.
- Притулок для неповнолітніх та дітей вулиці м.Івано-Франківськ 30 дітей.



Святий Миколай Чудотворець

Дуже давно у Малій Азії, на території сучасної Туреччини, існувала багата держава Лікія. Одна з найяскравіших сторінок її історії пов'язана з людською добротою і благородством. Тут, на берегах Середземного моря, у другій половині ІІІ століття народився чоловік, якого світ знає сьогодні як Святого Миколая, Миколая Чудотворця.

Єпископ Миколай отримав від родичів великий спадок, завжди допомагав бідним і знедоленим. Слава про нього ширилася в інших країнах. Він був покровителем бідних, багатодітних сімей, допомагав їм долати нужду та скруту. Довгі роки Єпископу Миколаю вдавалося берегти свою таємницю невідомого помічника. Але одного разу, коли він з мішком подарунків поспішав від одного дому до іншого, його затримав нічний охоронець. Сторожа впізнала єпископа, а в мішку знайшли багато яблук, забавок, їжі... Таємниця була розкрита. З тих пір жителі міста стали називати Миколая "чудотворцем".

Багато чудесних справ здійснив Миколай. Він спас місто Миру від голоду, врятував моряків під час шторму. В час правління римського імператора Константина Миколай, з'явившись на місце страти трьох невинно осуджених городян Мири, вихопив меч з рук ката і врятував невинних людей. Моряки та подорожуючі бачили в святому свого захисника і помічника.

Жодному з святих в Україні не споруджували стільки храмів, як Миколаю Чудотворцю. Майже в кожній хаті поряд з іконами Спасителя і Божої Матері стояла його ікона.

Святий Миколай подає нам гарний приклад живої любові до Бога і ближнього. І хоч від його смерті минуло понад півтора тисячі літ, його любов щоразу символічно оживає у день Св. Миколая, коли він обдаровує дітей, а особливо сиріт своїми дарами.

Як усе відбувається ?

Акція "Святий Миколай іде до сиріт" розпочинається задовго до свята Миколая, багато тижнів іде клопітка робота для того, щоб користь від її проведення була якомога більшою. Готуються до свята і діти шкіл-інтернатів. В сирітських закладах організовується конкурс малюнку до Миколая. Переможець той - чий малюнок найкращий. Він отримує спеціальний подарунок за майстерність і творчість. Найкращий малюнок обирається логотипом акції.



Поряд з цим діти пишуть листи до Святого Миколая, у яких просять про різноманітні речі. З дитячих листів можна дізнатися про що мріє дитина, яким є її навколишній світ, що її болить і чого їй бракує. Усі листи написані з бажанням привернути до себе увагу, з прагненням тепла і любові.

Уся пошта до Святого Миколая розподіляється серед парафій міста, де всі бажаючі взявши дитячого листа, можуть приготувати подарунок для дитини-сироти від імені Святого.



Крім цього, акція має на меті збір коштів та матеріальної допомоги (одяг, взуття, продукти харчування, канцтовари тощо). Підприємства, організації, фірми, установи та заклади краю підтримують акцію "Святий Миколай іде до сиріт". Місцеві засоби масової інформації надають активну інформаційну підтримку цій акції. Зібрані кошти використовуються на придбання для сирітських закладів речей першої необхідності: постільної білизни, ковдр, рушників, матраців, покривал, предметів особистої гігієни.



За кілька днів до свята Миколая вже запаковані та підписані жертводавцями подарунки збираються в пункті прийому Мальтійської Служби Допомоги та Карітасу.



Починаючи з 18 грудня напротязі кількох днів відвідується кожний сирітський заклад, охоплений цією акцією. Молоді люди - волонтери готують святкову урочисту програму, під час якої кожна дитина в інтернаті отримує свій подарунок з рук самого Чудотворця.

Протягом 1999-2006 років в акції "Святий Миколай іде до сиріт" надали спонсорську допомогу близько 320 організацій і підприємств та тисячі приватних осіб. Всі жертводавці та засоби масової інформації отримали детальний звіт про використані кошти.

Загальна сума зібраної допомоги у попередніх роках становить 543 298 грн
1999 - 11 700 гривень
2000 - 40 526 гривень
2001 - 33 857 гривень
2002 - 54 676 гривень
2003 - 70 284 гривень
2004 - 121 584 гривень
2005 - 77 102 гривень
2006 - 133 569 гривень



Для всіх, хто бажає безпосередньо надати допомогу дитячим будинкам та інтернатам, ми радо надамо всю необхідну інформацію і допоможемо це зробити.

Хочемо подякувати усім, хто став Святим Миколаєм для дітей-сиріт у попередніх роках, а також і тим добродіям, які продовжують допомагати сирітським закладам протягом цілого року.



Мальтійська Служба Допомоги висловлює щиру вдячність всім, хто підтримує працю, спрямовану на надання допомоги потребуючим. За надання фінансової та матеріальної допомоги ми дякуємо організаціям, підприємствам, закладам та приватним особам в Україні і за кордоном. Ми дякуємо всім, хто жертвує свій час і працю, хто надає нам моральну та духовну підтримку.

http://malteser.if.ua/
 
pozitronik
повідомлення 17.12.2008, 13:17
Порядковий номер повідомлення #2

E-makers team


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Мешканець №: 5
Подякували: 102 раз



Цій темі вже рік) Вона знову стала актуальною, чесно кажучи не хочеться щоб взагалі була така тема, хочеться щоб у кожної дитини були люблячі батьки і до кожної приходив св.Микола, та нажаль так не є sad.gif
Як один з адміністраторів хочу закликати хо якось допомогти цим дітям, їм це дуже потрібно. - http://nashemisto.if.ua/content/view/283/1/
 
Soul
повідомлення 12.12.2010, 17:40
Порядковий номер повідомлення #3

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 6
З нами з: 12.12.2010
З: Коханий Франківськ
Мешканець №: 1467
Подякували: 1 раз



 
Цій темі вже рік) Вона знову стала актуальною, чесно кажучи не хочеться щоб взагалі була така тема, хочеться щоб у кожної дитини були люблячі батьки і до кожної приходив св.Микола, та нажаль так не є sad.gif
Як один з адміністраторів хочу закликати хо якось допомогти цим дітям, їм це дуже потрібно. - http://nashemisto.if.ua/content/view/283/1/
Яка допомога потрібна?


 
Friday13
повідомлення 12.12.2010, 19:14
Порядковий номер повідомлення #4

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 110
З нами з: 27.6.2009
З: Івано-Франківськ, Брати
Мешканець №: 830
Подякували: 20 раз



сорі шо не до мене звертаєшся але я відпишу:
допомога потрібна будь-яка: одяг, взуття, теплі речі, подарунки, фінансові пожертви. Також є спосіб допомогти чз лист до Св. Миколая, але виконати умови листа потрібно до 13 . 12. 2010 тобто до завтра а це майже не можливо. Всі свої пожертви можна принести в Карітас або Мальтійську Службу Допомоги навпроти Катедри.
 
lifelong
повідомлення 31.8.2012, 13:14
Порядковий номер повідомлення #5

Експерт


Хто: Забанені
Повідомлень: 176
З нами з: 29.9.2011
Мешканець №: 1788
Подякували: 2 раз



на майбутнє, до таких акцій можна залучити [Назва організації видалена], вони не відмовлять у допомозі, це політика їхньої компанії. так, 2012 може стати рекордним у збиранні коштів!
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 8:22