Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> На Тернопільщині заборонили презервативи, вар’яти :)
Charly
повідомлення 28.8.2010, 10:31
Порядковий номер повідомлення #1

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 5.1.2009
Мешканець №: 611
Подякували: 116 раз



У країні з епідемією ВІЛ/СНІД нелогічною виглядає заборона вільного продажу презервативів, як на Тернопільщині. Там віднедавна їх називають продукцією сексуального характеру, яка негативно впливає на суспільну мораль і не може реалізовуватися поряд з цукерками та жуйками.

Експерти комісії з питань захисту суспільної моралі спростували цю думку кореспондентам "Фактів" і довели: коли ВІЛ/СНІД в Україні сягнув розміру епідемії, забороняти продаж презервативів - неприпустимо.

Презервативи з-під прилавка. Прокуратура Бережанського району заборонила продавати їх у доступних місцях. Правоохоронці провели рейд кіосками та крамницями маленького містечка. Виставлений на полицях магазинів гумовий товар, який, на їхню думку, призначений для задоволення сексуальних потреб, і до того ж розбещує неповнолітніх, їх обурив.

Юрій Гордєєв, прокурор Бережанського району Тернопільської області: "Малолітні діти по 5- 6, 8 років які не знають, що це таке, тому вони не мають права продавати разом з кіндерами, шоколадками, як і в газетних кіосках, де не має елементарних умов, щоб продавати".

Маленька крамниця "Ти і я" - саме те місце, де понад два роки негативно впливали на моральне здоров'я дітей. Забороненого товару тут вилучили на 3 тисячі гривень. Прокурор району одразу склав припис. У ньому під загрозою штрафу заборонив власниці крамниці продавати презервативи: "Виявлене порушення носить очевидний характер, і невжиття дієвих заходів щодо його усунення може негативно вплинути на моральне благополуччя дітей".

Власниця крамниці пані Уляна травмувати дитячі душі і сама не хоче. Вона готова погодитися з рішенням прокурора. Чекає лише роз'яснень, чому презервативи враз стали забороненою продукцією, бо сама у цьому логіки не бачить.

Уляна Мужанова, власниця крамниці: "Аптека в нас до 6 години, а далі що? А то потрібно на вечір, а то потрібно в любий час".

Експерти комісії з питань захисту суспільної моралі постановили: презервативи – медична продукція. Жодних нездорових асоціацій у нормальних людей вони не викликають. А уникати відповідей на запитання дітей: "Що це і для чого?", – не радять навіть психологи.

Валентина Бондаровська, психолог: "Треба знайти пояснення дітям, треба пам'ятати, що дефіцит породжує підпілля і коли буде лише у аптеках, а аптек поблизу нема, знайдуться ті, хто буде з-під поли продавати".

Сексуальний скандал у Бережанах мешканців містечка поки не зачепив. Вони купують презервативи в інших крамницях, до яких руки у місцевої прокуратури ще не дійшли.
Джерело

Розумно?

Це повідомлення відредагував Charly: 28.8.2010, 10:53


Подякували:
 
ratm
повідомлення 29.8.2010, 16:37
Порядковий номер повідомлення #2

Почесний городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 668
З нами з: 14.5.2010
З: Молодіжна
Мешканець №: 1265
Подякували: 124 раз



Читав що він не захищає на 100%.
Про ларькі - чув історію як на 1 квітня пачки пробивалися тоненькою голкою.
Думаю в аптеках н заборонять, і заголовок віддає жовтою пресою.
 
Charly
повідомлення 29.8.2010, 18:40
Порядковий номер повідомлення #3

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 5.1.2009
Мешканець №: 611
Подякували: 116 раз



Стовідсоткову гарантію може дати тільки відсутність статевого життя, і то є ризик заразитися через голку, або через кров.
Пробиті голкою презервативи? Усміхнуло! smile.gif Такі легенди ходили ще в 10класі. Це щось типу того що на деяких дискотеках колять зараженими голками.
Статті ти мабуть так і не прочитав. Заборонили бо це розбещує молодь, і продається поряд з продуктами. ХЗ. Прокурор явно шось курнув.
 
ratm
повідомлення 30.8.2010, 10:58
Порядковий номер повідомлення #4

Почесний городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 668
З нами з: 14.5.2010
З: Молодіжна
Мешканець №: 1265
Подякували: 124 раз



Цитата(Charly @ 29.8.2010, 18:40) «
Стовідсоткову гарантію може дати тільки відсутність статевого життя, і то є ризик заразитися через голку, або через кров.

Ну чому, якщо в тебе постійний партнер і ні ти ні вона не ходить наліво, то все буде гаразд. Голку і кров не рахуємо, від них презерватив не захистить так само. Це раз.
Цитата
Пробиті голкою презервативи? Усміхнуло! smile.gif Такі легенди ходили ще в 10класі.

Бачив власними очима мій добрий знайомий, якому вигадувати нема ніякого резону.В ларьках, де все продається поштучно, це не є великою проблемою. Я в 10у класі ще вчився, мабуть сповільнений в мене розвиток.
Цитата
Це щось типу того що на деяких дискотеках колять зараженими голками.
Статті ти мабуть так і не прочитав. Заборонили бо це розбещує молодь, і продається поряд з продуктами. ХЗ. Прокурор явно шось курнув.

ХЗ чи на дискотеках, а у Європі справді були випадки, в кінотеатрах наприклад. Люди різні є, адекватні і не дуже.
Щодо продуктів, можливо в чомусь він і правий, ліки не продають в магазинах. Починаючи з того що це місцями негігієнічно, і закінчуючи тим, що воно справді на виду, і тільки викликатиме зайвий інтерес в тих же дітей.
Статтю переглянув ще як писав перший раз, думаю це не велика проблема.
От те, що по-перше коштують вони немало, по-друге є категорія людей які їх ігнорують (навіть знаючи що вони хворі) - от це проблема. Імхо авжеж.
 
Charly
повідомлення 30.8.2010, 11:17
Порядковий номер повідомлення #5

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 5.1.2009
Мешканець №: 611
Подякували: 116 раз



Презерватив не дає 100% гарантії захисту від сніду чи вагітності. Але використання його як такого зменшує ризики отримати перше чи друге десь до 80%. Заборона продавати презервативи в ларьках поряд з сємочками це тупо. Якщо людина при своєму розумі то подбає про захист ще до настання моменту сексу, а не в той момент коли вже труси спущені, і треба бігти в найближчий кіоск по презервативи за рубль. Відповідно купить презервативи в аптеці (хоча нема гарантії що в аптеці не працює якийсь збоченець який дирявить гумки), і буде зі спокійною душею їх використовувати. Якщо доводиться купляти не в аптеці то шанси отримати неякісний товар значно збільшуються, але це в свою чергу дає мінімальний шанс на те що буде захист. Тобто краще іти в бій з одним патроном аніж з голим задом.
До всього треба підходити з розумом. Хоча як кажуть "..й стоїть - голова не варить".
 
Majesty
повідомлення 30.8.2010, 16:12
Порядковий номер повідомлення #6

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Свідомі громадяни тарять гумки в аптеці, маючи на всякий пожежний пачечку при собі. Дівчатка і хлопчики чемні собі своє знають smile.gif

А що поганого в тому, що кондоми в ларьках продаються, не знаю. Нинішня дітвора ще старше покоління може просвітити в тому самому плані. Напевне, в діючого прокурора були в дитинстві проблеми з статевим розвитком.
 
vertigo
повідомлення 8.9.2010, 18:00
Порядковий номер повідомлення #7

Новенький


Хто: Мешканець
Повідомлень: 27
З нами з: 5.10.2007
Мешканець №: 31
Подякували: 1 раз



Юрій Гордєєв -- герой нашого часу! Фото в студію! І всім ліпити "бюст в полный рост" ібо "страна должна знать своих героев в лицо".
А ще зайшов по зсилці на джерело, почитав комменти - реготав до сліз. laugh.gif
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 24.4.2024, 1:32