Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
2 Сторінки V   1 2 >  
   Відповісти   Створити нову тему
> Алах Акбар..., або в якого Бога ви вірите?
Кібер_злючка
повідомлення 30.9.2007, 23:51
Порядковий номер повідомлення #1

_V_I_P_


Хто: Мешканець
Повідомлень: 95
З нами з: 31.8.2007
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 2
Подякували: 13 раз



І шо, всі ми тут християни зібралися чи є хтось інакомислячий?
Шо для вас значить ваша релігія, ваша віра у Бога? Як саме ви це виявляєте? Ходите до церкви по неділях, молитесь Богу, чи звертаєтесь до нього тік коли критична ситуація і понадітися можна справді лише на Бога?
 
pozitronik
повідомлення 1.10.2007, 8:37
Порядковий номер повідомлення #2

E-makers team


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Мешканець №: 5
Подякували: 102 раз



...вірю, молюсь нерегулярно але не так як зауважила злюка в критичних випадках... вчора ходив до церкви, перед тим останній раз був в серпні... хоча інколи ходжу частіше
 
Sashok
повідомлення 1.10.2007, 10:19
Порядковий номер повідомлення #3

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



ой... а даже незнаю хто я. Раніше хоть якимось християнином був, але не молився, ну зрідка хіба шо, а зара шось до рідновірства схиляюся...хоча себе ним і нерахую
 
Majesty
повідомлення 1.10.2007, 14:59
Порядковий номер повідомлення #4

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Віднесу себе до послідовників (гм...) християнської ідеології. І взагалі вважаю Бога не зовсім тим, як вчить цього церква (точніше Церква). Бог у кожного свій і водночас один. Тому згідно таких от переконань більше підпадаю під течію протестантизму, хоча завжди був католиком. У церкві був досить давно, і то по роботі (колись роботу таку мав), і того вистачало.. ну і на свята, звичайно.
 
Ptashechka
повідомлення 12.10.2007, 16:25
Порядковий номер повідомлення #5

Я повернулася!


Хто: Мешканець
Повідомлень: 305
З нами з: 21.9.2007
З: Франік
Мешканець №: 6
Подякували: 16 раз



Колись молилася перед сном. А потім сталося дещо, через що я перейшла від бога до сатани. Але я не сатанистка, просто я вже не молюся. Навпаки, можу побогульничати. Але ніколи неображу християн. Просто вирішила, що сатана мені більше дасть, чим бог.
 
BigSecret
повідомлення 8.11.2007, 22:31
Порядковий номер повідомлення #6

Бувший


Хто: Мешканець
Повідомлень: 48
З нами з: 8.11.2007
З: Байконур
Мешканець №: 50
Подякували: 2 раз



Не знаю как вы, но у меня сложилось такое мнение, что Аллах, Христос, Иегова, Кришна, Будда, Один, Ума, Виракоча, Сатана, Ктулху и др. - это всё второстепенные персонажи. Главный бог сегодняшней действитильности - это безусловно ГЛАМУР. Без него и не туда и не сюда, он всюду, как внутри нас, так и за пределами.
Кто не согласен, готов выслушать ваши доводы, относительно возвышености духовного состояния над всем другим и еже с ними...
З.Ы. Вообще, Бог - это Абстракция, введёная в нашу память очень умным "маркетологом" без права форматирования и удаления. А так как приговор вынесен и обжалованию не подлежит, то и цепляется каждый при удобном и не очень случае за НЕГО.
 
angle
повідомлення 16.1.2008, 16:40
Порядковий номер повідомлення #7

Прибулець


Хто: Мешканець
Повідомлень: 12
З нами з: 30.11.2007
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 59
Подякували: 1 раз



Христос, Крішна, Будда та інші - були вчителями, посланцями від Бога... Метою їх перебування на землі було сповістити людям про Бога, його справжню сутність... Але так як люди все розуміли по своєму... не чули того про що їм говорили... зробили богами своїх вчителів і до цього часу поклоняються їм... Бог - це все у всьому... Бог не має форми... немає такого місця де його б не було... шкода що більшість людей у світі ідуть за релігією, замість того щоб знайти Бога в своєму серці і почути благання душі...
 
Majesty
повідомлення 17.1.2008, 23:09
Порядковий номер повідомлення #8

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Цитата
Главный бог сегодняшней действитильности - это безусловно ГЛАМУР.

Цікаво думка, якщо ГЛАМУР розглядати як прагнення до використання релігії як духовної субстанції у неприродній для себе ролі. А саме, як спосіб наживи і фетишизму. Не того фетишизму, про який ви, збоченці подумали )))) А фетишизм, як філософська категорія - любов до речей. сучасні культові заклади обставлені в гламурному стилі - тиснуть на психіку. Обстановка, звук...
 
greya
повідомлення 17.3.2008, 2:59
Порядковий номер повідомлення #9

Дівчина з передмістя


Хто: Мешканець
Повідомлень: 921
З нами з: 24.11.2007
З: Тисменецьке передмістя
Мешканець №: 57
Подякували: 61 раз



"Алах Акбар..., або в якого Бога ви вірите?"


- в Єдиного
 
sword
повідомлення 28.4.2008, 3:23
Порядковий номер повідомлення #10

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 90
З нами з: 21.4.2008
З: Станіславів
Мешканець №: 145
Подякували: 10 раз



Моє ставлення до релігії розвивалось від негативного до позитивного і наразі більш спокійного, нейтрального.
Спочатку я був ярим противником релігії в будь-яких її проявах (продукт радянської ідеологічної машини wink.gif ). Після інституту мене почали цікавити питання буття, суті речей, почитував езотеричну літературу і поступово прийшов до думки, що не все так просто в цьому світі. Потроху вивчаючи історію релігії, займаючись магією ( і таке було в моєму житті) і аналізуючи інформацію, яку отримував при цьому, сформулював певну думку стосовно релігії і віри. Зв'язок таких понять як віра і релігія, на мою думку чудово виражає вислів Джоржа Лукаса (хто не знає, це автор славетних "Зоряних воєн"): "Релігія - це оболонка для віри". Тому на запитання: "В якого бога ви вірите?" - можу відповісти, що Бог один, а всі релігії, це лише різні способи людей якимось чином наблизитись до Бога, якось його матеріалізувати. Часто зі своїми студентами після пар ми проводили, такі собі диспути на різні філософські теми, і під час одного такого діалогу, мені на думку спала одна ідея, яку я назвав теорія проекцій.
Уявіть собі, що в темній кімнаті знаходиться якась людина. Якщо взяти ліхтарик, і освітлювати її з різних точок кімнати, то на протилежній стіні, утвориться тінь. І при цьому кожен раз, в залежності від місця розміщення ліхтарика, форма цієї тіні буде різною. Якщо описувати образ цієї людини за формою тіні, то хтось скаже, що в неї великий ніс, хтось, що великі або малі вуха тощо. При цьому кожен з них буде правий, але жоден з них не буде мати повної картини, про цю людину.
Так само більшість релігій світу по своєму трактують Творця цього світу, по своєму всі вони праві, але ніхто не може впевнено сказати, що він володіє істиною.
Я хрещений греко-католик, хрещення приймав у зрілому віці, тому вибір цей був усвідомлений. Свого часу досить часто навідувався до церкви, але зараз роблю це рідко. Я вважаю, що чисто механічне відвідування церкви і виконання ритуалів має мало з істинною вірою. Для цього потрібно відчувати глибинну потребу, потяг. Як казала моя прабабка: " Бог у серці, а не в церкві". Тому намагаюся не турбувати Всевишнього дарма. Коли відчуваю потребу помолитися, молюся. Головне щоб це було щиро.
 
КрішнА
повідомлення 28.7.2008, 13:54
Порядковий номер повідомлення #11

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 96
З нами з: 27.7.2008
З: КоломийкО-ФранківськО)))
Мешканець №: 209
Подякували: 3 раз



Цитата(angle @ 16.1.2008, 15:40) «
Христос, Крішна, Будда та інші - були вчителями, посланцями від Бога... Метою їх перебування на землі було сповістити людям про Бога, його справжню сутність... Але так як люди все розуміли по своєму... не чули того про що їм говорили... зробили богами своїх вчителів і до цього часу поклоняються їм... Бог - це все у всьому... Бог не має форми... немає такого місця де його б не було... шкода що більшість людей у світі ідуть за релігією, замість того щоб знайти Бога в своєму серці і почути благання душі...


Будда взагалі про Бога не говорив він залишав йогов стороні..Буддизм є атеїстичною релігією..в якій основною метою являєцця досягнення повного згасання--нірвани...тобто смерті без птрапляння в рай чи де інде..або переродження...тобто стати нічим..нарахунок

Христос навчав поклонятись єдиному Богу якого він називав своїм батьком ))і вінн вважав що всі інаковіріці(крім іудеїв)моляться явно не тому Богу))
Мухамед взагалі непонятно що нового приніс)просто тормознув і відштовхав ідею Християнства назад у старозавітні поняття)))

а якщо зробити всиновок може Бога і зовсім не існує як особи?))може це просто закони природи і людей він не карає і не винагороджує))
 
Barkas.if
повідомлення 28.7.2008, 14:34
Порядковий номер повідомлення #12

ВІТЕР


Хто: Мешканець
Повідомлень: 140
З нами з: 28.7.2008
З: м.Івано-Франківськ
Мешканець №: 211
Подякували: 11 раз



Або краще не треба думати, що десь там після смерті, в залежності як ти провів життя, ти будеш або в пеклі або в раю. Це смішно. Звичайне залякування, щоб люди боялися. Тобто я вважаю, що релігії побудовані на цьому, побудовані на залякуванні. Я вважаю, що певне покарання відбувається під час життя...
 
Sashok
повідомлення 28.7.2008, 23:16
Порядковий номер повідомлення #13

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



Цитата
Я вважаю, що певне покарання відбувається під час життя...

ага, пекло тут, у нас, ВЕЛКАМ!!!
 
КрішнА
повідомлення 30.7.2008, 1:49
Порядковий номер повідомлення #14

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 96
З нами з: 27.7.2008
З: КоломийкО-ФранківськО)))
Мешканець №: 209
Подякували: 3 раз



Цитата(Sashok @ 28.7.2008, 23:16) «
ага, пекло тут, у нас, ВЕЛКАМ!!!


йакщо у ВАС пекло то ВИ в ньому і живіть))а йа живу в кольоровому світі))де няма лише чорного і білого))
 
Sashok
повідомлення 31.7.2008, 15:04
Порядковий номер повідомлення #15

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



Цитата
йакщо у ВАС пекло то ВИ в ньому і живіть))а йа живу в кольоровому світі))де няма лише чорного і білого))

взагалі людина така істота що сама творить для себе світ, хороший чи поганий
 
КрішнА
повідомлення 31.7.2008, 19:00
Порядковий номер повідомлення #16

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 96
З нами з: 27.7.2008
З: КоломийкО-ФранківськО)))
Мешканець №: 209
Подякували: 3 раз



Цитата(Sashok @ 31.7.2008, 15:04) «
взагалі людина така істота що сама творить для себе світ, хороший чи поганий

вона надає йому оцінку..але світ від того не змінюєцця..просто життя в теперішньому суспільстві справді пекло)))а в якихось відлюдникіфф може і ніразу не пекло))
 
Dr. Max
повідомлення 15.8.2008, 16:09
Порядковий номер повідомлення #17

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 89
З нами з: 15.8.2008
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 232
Подякували: 5 раз



Цитата(greya @ 17.3.2008, 2:59) «
"Алах Акбар..., або в якого Бога ви вірите?"
- в Єдиного

у Святій Трійці
 
КрішнА
повідомлення 22.8.2008, 18:49
Порядковий номер повідомлення #18

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 96
З нами з: 27.7.2008
З: КоломийкО-ФранківськО)))
Мешканець №: 209
Подякували: 3 раз



/у Святій Трійці/
потрійний Бог?))ну і вчому єдиність?)
 
Dr. Max
повідомлення 24.8.2008, 20:05
Порядковий номер повідомлення #19

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 89
З нами з: 15.8.2008
З: Івано-Франківськ
Мешканець №: 232
Подякували: 5 раз



Цитата(КрішнА @ 22.8.2008, 18:49) «
/у Святій Трійці/
потрійний Бог?))ну і вчому єдиність?)

Це тайна захована у Бозі. Дехто дізнається в наступному житті (не плутайте з реінкарнацією smile.gif)) )
 
Sashok
повідомлення 27.8.2008, 14:39
Порядковий номер повідомлення #20

не гиндлюй зо мнов


Хто: Мешканець
Повідомлень: 922
З нами з: 24.9.2007
З: Ahfyrsdcmr
Мешканець №: 10
Подякували: 83 раз



Цитата
Дехто дізнається в наступному житті

ага, а дехто і недізнається...
Цитата
не плутайте з реінкарнацією

а можливо реінкарнація це і є той шлях який допомагає осмислити істину???
 

2 Сторінки V   1 2 >
   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 20.4.2024, 10:21