Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
 
   Відповісти   Створити нову тему
> Войцех Ґілєвіч, вони oni
pozitronik
повідомлення 3.10.2007, 0:27
Порядковий номер повідомлення #1

E-makers team


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1134
З нами з: 21.9.2007
Мешканець №: 5
Подякували: 102 раз





З настанням нового осіннього місяця арт-кафе «Химера» приймає в себе в гостях нову виставку. Цього разу це Войцех Ґілєвіч та його фографії, зроблені без допомоги комп’ютера та колажу. З 2 по 18 жовтня глядачі матимуть можливість подивитися її у виставковому залі Леонардо-да-Далі. Відкриття виставки відбудеться 2 жовтня о 17.00.


Уважно придивившись, можна зауважити на зображеннях одного й того ж позуючого в різних ракурсах персонажа. Це подвійний автопортрет. З різними зачісками, у різному одязі, в різних позах, але майже завжди у замкнутому просторі житлового приміщення. Художник презентує себе в двох особах, можливо, з alter ego? Де ж тоді хто?
Розпочатий в 2005 році цикл фотографій «Вони» наразі налічує більше 50-ти світлин. Фото зроблені без застосування комп’ютера. Також це не колаж, а з допомогою половинчастого фільтру рівномірно насвітлено один кадр фотоплівки. Дві половинки кадру окремо.
Застиглі, мовчазні, статичні фігури героїв у не завжди логічних ситуаціях вибудовують порожнечу запитань. Не розуміють мови одне одного? Не цікаві одне одному? Німі?
«Дзеркала та дітонародження потворні», - писав колись старий Боргес. Ґілєвіч ж навпаки намагається примножити кількість подвоєнь-клонів до безкінечності. Та чи врятують художники світ від краси?

http://hymera.com.ua/
 
Majesty
повідомлення 4.10.2007, 23:08
Порядковий номер повідомлення #2

Драконоподібний мамонт


Хто: Технічний відділ
Повідомлень: 1486
З нами з: 21.9.2007
З: Франик
Мешканець №: 4
Подякували: 161 раз



Цікаво... Новий підхід у, здавалось би, відомій царині фото. Те, що робить фотомистецтво самим собою.
 

   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 18:35