Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
2 Сторінки V   1 2 >  
   Відповісти   Створити нову тему
> ПІДГОТОВКА І УСТАНОВКА Ubuntu, HELP
escaper
повідомлення 4.10.2008, 15:38
Порядковий номер повідомлення #1

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



хочу ставити собі на пк Ubuntu, але виникли певні питання/проблеми.
питань більше ніж відповідей тому коротко і ясно питаю:
Є ТУТ ХТОСЬ, ХТО РЕАЛЬНО МОЖЕ І ХОЧЕ ПОМОГТИ РОЗІБРАТИСЬ.
І САМЕ ГОЛОВНЕ ПОДІЛІТЬСЯ самим лінуксом unsure.gif
дякую всім небайдужим rolleyes.gif
 
Strange_V
повідомлення 4.10.2008, 16:28
Порядковий номер повідомлення #2

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Якщо озвучиш - питання спробую відповісти.
Можу поділитись
ubuntu-8.04.1-desktop-amd64.iso
ubuntu-8.04-alternate-i386.iso
ubuntu-8.04-desktop-i386.iso

P.S.
Через 26 днів буде 8.10
 
escaper
повідомлення 4.10.2008, 17:55
Порядковий номер повідомлення #3

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



озвучу таке:
я так розумію що перед установкою лінукса треба створити новий розділ на вінті, і туда ставити ос, і нібито той розділ має бути приблизно 2-4гб ??! ПРАВЕЛЬНО?
І друге: якшо в мене 3 розділи на вінті, і на той де зара вінда стоїть (12гб) я хочу поставити Ubuntu, то можливо підчас самої установки форматнути той розділ в підтримувану убантою файлову систему(як підчас установки вінди)??
і ще одне ставиться "з нуля" чи з під вінди?
 
Strange_V
повідомлення 4.10.2008, 18:49
Порядковий номер повідомлення #4

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Та, треба створити. Щодо розміра то тут варіантів багато, я б менше 4 Гб не робив.
Хоча, вважається, що правильна розбивка це окремий розділ під корінь, окремий під своп, окремий під хом (то мінімум). Але я так не робив smile.gif

Ставиться з живого сіді, під час установки вказати ручна розбивка, запуститься gparted, ним форматнути в ext3.
 
escaper
повідомлення 4.10.2008, 19:12
Порядковий номер повідомлення #5

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



а на інших розділах можна лишати fat 32? чи тоже міняти?
ЩО ще важливого мені варто знати перед тим як починати установку?
 
Strange_V
повідомлення 4.10.2008, 19:26
Порядковий номер повідомлення #6

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Можна залишати, з ФАТом лінукс працює чудово (з NTFS до речі теж працює..), а поміняти завжди матимеш можливість.
Та вроді все логічно і зрозуміло, нічого дуж особливого нема. Якщо що, стукай в аську :)
 
escaper
повідомлення 4.10.2008, 19:58
Порядковий номер повідомлення #7

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



дай номер асі.
і як може маєш ссилку робочу на скачування Ubuntu. я дещо находив, но скачати неможу.

а дрова тяжко буде найти для тв тюнера наприклад?
бо під вісту я довго шукав
 
Strange_V
повідомлення 4.10.2008, 20:31
Порядковий номер повідомлення #8

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



230969230
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Upd: Чесно, з тюнерами не працював, тут залежно який.. тре пробувати

Це повідомлення відредагував Strange_V: 4.10.2008, 20:34
 
escaper
повідомлення 4.10.2008, 21:00
Порядковий номер повідомлення #9

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



дякую, вже качаю.
 
escaper
повідомлення 5.10.2008, 15:57
Порядковий номер повідомлення #10

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



Strange_V при нагоді змене пиво. я вже встановив убанту, лишилось тільки з тюнером шось придумати
 
Strange_V
повідомлення 5.10.2008, 16:25
Порядковий номер повідомлення #11

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Вітаю в наших рядах))
 
COLOBOCman
повідомлення 7.10.2008, 12:04
Порядковий номер повідомлення #12

Почесний городянин


Хто: Адміністратор
Повідомлень: 1086
З нами з: 16.10.2007
З: Франик
Мешканець №: 40
Подякували: 126 раз



escaper сорі шо провтикав тему, якшо ше  тре бубунту, то Віддам диски з убунтою Віддам диски з убунтою.
 
escaper
повідомлення 7.10.2008, 21:27
Порядковий номер повідомлення #13

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



народ/ тепер проблема така: я то хотів паралельно поставити убанту і вінду, але так вийшло, що я поставив тільки убунту angry.gif Коли
пробував ставити вінду, виникла проблема: в тому що я роблю загрузку first boot devis з cdrom (як і положено) а вінда хр не грузиться- а убанта продовжує загрузку angry.gif - апробував ставити вісту то загузка з сд йшла, а коли доходило до вибору розділа для установки я вибирав диск з файловою системою нтфс - і вибивало повідомлення типу віндовс не вдалось знайти том який би підходив для установки, те саме і з ФАТом. Два дні я гуглив-гуглив- нарив деяку інфу- якшо взагальному і коротко то я зрозумів таке: за загрузку вінди відповідав файлик BOOT.INI. (це я ітак знав) а убанта замінила його здається на grub(якшо я непомиляюсь) чи ще якось там......., і тому хр неможе загрузитись.
так от ПИТАННЯ ЯК ВЕРНУТИ BOOT.INI ЩОБ ПОСТАВИТИ ВІНДУ? ЩИ ПРИЧИНА НЕ В ЦЬОМУ? тоді в чому?
як можливе рішення прийшла ідея - зняти вінт, поставити на іншу машину, і форматнути через partition magic, але шкода інфи, і незнаю чи це поможе unsure.gif
хто знає як вернути вінду підкажіть
два дні недивлюсь телевізор (тюнер непрацює)-----біда huh.gif ohmy.gif
 
Агонь
повідомлення 8.10.2008, 9:48
Порядковий номер повідомлення #14

наци-гопнік


Хто: Мешканець
Повідомлень: 930
З нами з: 30.9.2007
З: Радной, франкоффский
Мешканець №: 28
Подякували: 146 раз



Тра спочатку ставити вінду, а потім Ubuntu
 
COLOBOCman
повідомлення 8.10.2008, 9:50
Порядковий номер повідомлення #15

Почесний городянин


Хто: Адміністратор
Повідомлень: 1086
З нами з: 16.10.2007
З: Франик
Мешканець №: 40
Подякували: 126 раз



Убунта переписала загрузочний сектор вінта(MBR),  вписала туда загрузчик Grub. Раджу спочатку загрузитись з якогось системного диска(шось типу RenimatorCD або ZverDVD), загрузити Partition Magic або Acronis Disc Editor, і розібрратись які в тебе розділи і як вони розміщені. Я собі завжди роблю так:

[C:нтфс, основний, активний][D:нтфс, логічний][логічні диски для убунти (rfs або ext4)]

Спочатку ставиш вінду, на диск С, на якому теж розміщується MBR(так як вын основний), бубунту тримаю на диску Д. При установці бубунти, на кроці налаштування загрузчика GRUB, він знайде вже установлену Вінду, і запропонує додати пункт загрузки вінди у меню свого загрузчика, після перезагрузки компютера, самий останній пункт і буде для загрузки вінди.

Якщо будеш ставити вінду поверх бубунти, то вона затре і не буде можливість загрузки бубунти, шоб відновити груб, скористайся цимsmile.gif.

При установці паралельно убунти і вісти, якщо бубунту перезаписує MBR вісти, то віста "свариться":)
 
escaper
повідомлення 8.10.2008, 10:23
Порядковий номер повідомлення #16

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



в мене було так
с/ нтфс активний - і тут була вінда (але підчас установки убанти я розбив його на два під корінь і під своп)
д/ ФАТ логічний
е/ нтфс логічний
зараз качаю якись реаніматор ------далі буду пробувати..........................

то iso образ-як в убанта запише його на диск???????
є сенс закачувати????????
 
COLOBOCman
повідомлення 8.10.2008, 10:37
Порядковий номер повідомлення #17

Почесний городянин


Хто: Адміністратор
Повідомлень: 1086
З нами з: 16.10.2007
З: Франик
Мешканець №: 40
Подякували: 126 раз



Реаніматор, звердвд, і убунту можу дати, якшо треба, стукни в аську.
 
Strange_V
повідомлення 8.10.2008, 11:02
Порядковий номер повідомлення #18

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Таак, стоп. Наскільки розумію в тебе зара
1 екст3 (активний)
2 своп
3 фат
4 нтфс
Відповідно на 1 розділі груб. Я нічого не можу сказати про вісту, ібо нафіг не юзаюю її, але ХР при такому розкладі має ставиться спокійно на 3 диск.
просто вона не замінить загрузчик, і ще до встановлення треба прописати загрузку вінди в грубі.

UPD: моя мазохіська розбивка
[ext2 boot (active)] [ext3 linux] [NTFS windows] [fat32 test] [ext2 data1] [ext2 data2]

Це повідомлення відредагував Strange_V: 8.10.2008, 11:19
 
escaper
повідомлення 8.10.2008, 11:12
Порядковий номер повідомлення #19

Фанатик


Хто: Мешканець
Повідомлень: 117
З нами з: 10.8.2008
З: Івано Франківськ
Мешканець №: 223
Подякували: 20 раз



нтфс нема- бо я вже удалив диск є нерозмічене місце.
а як прописати загрузку вінди в грубі???????????
 
Strange_V
повідомлення 8.10.2008, 14:14
Порядковий номер повідомлення #20

Городянин


Хто: Мешканець
Повідомлень: 438
З нами з: 12.1.2008
З: Франківськ
Мешканець №: 88
Подякували: 56 раз



Редактуєм /boot/grub/menu.lst
додаємо щось типу такого
Цитата
title Microsoft Windows XP Professional RU
root (hd0,2)
savedefault
chainloader +1
 

2 Сторінки V   1 2 >
   Відповісти   Створити нову тему

 
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 22.11.2017, 2:00