Наше Місто Івано-Франківськ - Форум
Привіт, Гість
( Вхід | Реєстрація )
 
Форум Блоги Анонси Статті Погода Пошук Галерея Карта Довідка Транспорт
Профайл

Білочка


Мешканець
Фотографія
Опції
Опції
Про себе
Білочка не вказав(ла) нічого про себе.
Особиста інформація
Білочка
з Марсу)
Вік не вказано
Дівчинка
Івано-Франківськ
День народження не вказано
Захоплення
Інформація відсутня
Статистика
Подякували 2 раз
Реєстрація: 15.4.2008
Перегляд профайлу: 2748*
Останнє відвідування: 21.7.2009, 17:43
Часовий пояс: 29.3.2024, 1:12
114 повідомлень (0 повідомлень в день)
Контактна інформація
AIM Інформація відсутня
Yahoo Інформація відсутня
ICQ Інформація відсутня
MSN Інформація відсутня
* Перегляди профайлу оновлюються щогодини
Записи на стінці
Друзі
Теми
Повідомлення
Блог
Teams
16 Apr 2008
ЩО МАЄ ЗНАТИ КОЖЕН ТАРГАН ПРО ЗБРОЮ МАСОВОГО УРАЖЕННЯ

ВСТУП
Пам’ятаєте, як раділи всі прогресивні таргани, коли в наше життя ввійшла людина? Здавалось, вона назавжди вирішить всі побутові проблеми – всюди буде тепло, буде бруд, дешевий харч. Але, як виявилося, людина може бути не лише другом, а й смертельно небезпечним ворогом, коли виходить з-під тарганячого контролю. І тоді до нашого дому приходять хвороби, руйнування та смерть. Достатньо згадати хоча б, скільки бід принесли капці “Малюк” і “Товстун”, скинуті на голови мирних жителів Кухні та Ванни в 1945 році! Сьогодні на Землі вже накопичено стільки смертоносного взуття та отрути, що можна було б сотні разів знищити все тараканчество! Розглянемо коротко основні види зброї масового ураження (ЗМУ) та правила поведінки тарганів у випадку появи людини.

КАПЕЦЬ (наголос на 1-й склад )
Капець (черевик, чобіт, сандаль, лапоть, милиця) – найстаріший та найпоширеніший вид ЗМУ. Вражаюча дія капця спричинена надлишковим тиском, що виникає в районі капцевого удару. Тиск в епіцентрі падіння капця настільки великий, що від таргана, який потрапив під капцевий удар, залишається буквально мокре місце. Першим сигналом небезпеки при капцевій атаці є світлове випромінювання згори, яке з’являється після характерного клацання. Вслід за випромінюванням лунає характерний звук: “У-у-у-у, сволота!!!”, після чого в повітрі з’являється капець. Тарган, який першим помітив випромінювання, повинен подати команду “Спалах нагорі!!!”. За цією командою всі таргани зобов’язані припинити будь-які роботи по загаджуванню кухні, негайно покинути об’єкт та направитися в укриття.
Запам’ятайте! Звичайні шпалери ослаблюють силу капцевого удару в 3-5 разів. Лінолеум – в 10 разів. Плінтус дерев’яний – в 100 разів. Залізна сковорідка захистить вас від капцевого удару, але не захистить від удару сковорідкою. Сильний переляк значно примножує сили. Відомий випадок, коли один раптово наляканий тарган перевернув тарілку і сховався під нею (нажаль, гарячий борщ , що знаходився в тарілці, обірвав життя безіменного героя). Якщо ви не встигаєте покинути об’єкт, необхідно притиснути вуса і лапки до тіла і прикинутися їжею противника (“родзинки”). Прикладом справжньої мужності став подвиг тарганів-героїв братів Прусакових, які в нерівному бою змогли підбити два ворожих капці. Обв’язавшись сірниками, вони самовіддано кинулись під капці та підпалили їх.

ДИХЛОФОС
Дихлофос (“Raid”, “Baygon”, “Egoiste”) – хімічна ЗМУ. Основними уражуючи ми факторами дихлофосу є: звукова хвиля (“пшик”), направлене дихлофосне випромінювання (аерозольна хвиля), залишковий запах (виселяючий газ). Звукова хвиля поширюється зі швидкістю звуку по всій кухні, уражує незахищені вуха тарганів, сіє хвороботворні децибели. Направлене дихлофос не випромінювання та залишковий запах викликають у тарганів головокружіння та галюцинації, тимчасову непрацездатність. Як правило, в осіб, що регулярно піддаються впливові дихлофосу, виникає психофізіологічна залежність від нього. Таким тарганам кожного разу необхідна все більша доза отруйної речовини. Потомство таких тарганів, як правило, також стає токсикоманами (“підсідають на балон”).
Для захисту від дихлофосу слід використовувати складки протигаза, респіратора. Якщо під лапою немає протигаза, можна скористатися вологою ганчіркою для підлоги або використаним туалетним папером. Величезну роль грає правдива та своєчасна інформація. Пам’ятаєте першотравневу демонстрацію на Кухні в 1986 році? Тисячі тарганів йшли по підлозі, посміхалися, не знаючи, що вміст виселяючого газу в повітрі перевищує всі допустимі норми. А керівники вже все знали, але також посміхались демонстрантам, махаючи вусами з хлібника!...

ЧИСТОТА
Чистота є найпідлішою та найбільш грізною ЗМУ. Слідкуйте за тим, щоб чистота не проникала в місця вашого постійного перебування. Чистота наводиться на помешкання тарганів за допомогою віників, швабр, ганчірок. Найстрашнішим носієм чистоти є так звана “чудо-швабра” (по миючій силі перевершує віник в 100 разів, звичайну швабру – в 10 разів, ганчірку для підлоги мокру – в 1 раз). Щоб вберегтися від чистоти, намагайтесь не провокувати людину – не допускайте необачності в поводженні з власними фекаліями! Ніколи не залишайте їх на полицях, посуді, рушниках. Для їх зберігання цілком згодиться гречана крупа, чай, сухарі.

ЯКЩО ЛЮДИНА ЗАПАЛИЛА ДУХОВКУ ГАЗОВОЇ ПЛИТИ, ДЕ ВИ ЖИВЕТЕ, СЛІД ПАМ’ЯТАТИ НАСТУПНЕ:
Основний уражуючий фактор духовки – підвищена температура, від якої залишаються опіки на морді, животі, стегнах. Як відомо, у таргана 6 лап. Двома верхніми прикрийте морду, двома середніми – живіт та стегна. Тікайте на двох задніх.
План евакуації необхідно повісити на видному місці (за плінтусом, біля помийного відра, на задній стінці шафи з продуктами, але не на очах у людини!). При евакуації слід використовувати раніше розвідані вентиляційні ходи повного профілю (не загромаджуйте їх!). В таких ходах можна йти не нахиляючись, в повний зріст. В дорозі необхідно позначати невеликими чорними кульками місця привалів, повороти, місця відпочинку та прийому їжі. Зони, заражені китайським олівцем, слід долати, не дотикаючись до них ногами (перестрибувати, перекочуватися на спині, перелітати на мухах, комарах). В жодному разі не пийте сиру воду з-під крану. По-перше, вона кишить бактеріями, а по-друге, вас може змити в каналізацію! Тому пити, митися можна лише у водоймах з кип’яченою водою – в чайниках, каструлях, тарілках. При цьому на березі повинні залишатися двоє чергових – санінструктор і рятівник.
Пам’ятайте, що зорієнтуватися в складній ситуації, не піддатися паніці вам допоможе радіо і телебачення. Забравшись в телевізор або радіоприймач, ви зможете укритися від дії будь-якої ЗМУ. Особам, що зазнали впливу ЗМУ, слід направитися в найближчий обчислювальний центр. Там, в системному блоці комп’ютера, зручно вмостившись біля вентилятора, вони зможуть швидко відновити підірване здоров’я.

Вивчивши цю пам’ятку, передайте її зміст іншим тарганам із вус у вуса!
Стінка
pozitronik
Того ведмедика рука не болить вухо чесати? він по 100 раз в хв махає :)
25 Apr 2008 - 19:39

Перегляди


24 Aug 2010 - 21:28


27 May 2009 - 11:24


24 May 2009 - 22:59

Друзі

1134 повідомлень
Останні дії: 27.2.2022, 0:26
Перегляд усіх друзів
RSS Текстова версія форуму; Котра година: 29.3.2024, 1:12